Турагенции

Мексико ще насърчава туризма чрез марихуана

Министърът на туризма на Мексико Енрике де ла Мадрид предложи да се разреши употребата на марихуана в цялата страна. Той направи своето предложение по време на конференцията "Туристическите перспективи пред Мексико през 2018 г.", съобщи електронното издание на вестник "Универсал" в четвъртък,

 26 Януари 2018, 17:37    0

Фотографка иска да посети 100 страни само с ръчен багаж

Способна ли е една дама да пътува по света само с ръчен багаж, без тежки куфари, десетки рокли и козметика? Очевидно да и доказателство за това е фотографката Джил Педър. Тя е решила да посети 100 страни по света преди да навърши 40 години, като вече е започнала амбициозната си програма. Важно условие при нея е, че задължително пътува само и единствено с ръчен багаж. Джил е описала изживяванията си в книгата Carry-On Only (Само с личен багаж). Става ясно, че на младата дама никак не са й липсвали удобство, въпреки единственото си малко куфарче.

 26 Януари 2018, 12:31    0

Романтични дестинации за Свети Валентин

Остава по-малко от месец до празника на влюбените Свети Валентин и много от нас вече са в трескава подготовка на изненадата за своя любим човек. Едни са планирали да зарадват своя партньор със специална вечеря, други са му избрали красиво бижу, а трети обмислят пътуване до романтична дестинация. Ако и вие искате да разнежите половинката си с ефектна екскурзия, но все още сте в търсене на подходящото място, значи трябва да разгледате нашата галерия. Там ще откриете 13 от най-романтичните места, к

 25 Януари 2018, 09:49    0

Ушуая - Аржентина

Нека ви представим най-южния град на планетата – Ушуая. Това мястo се намира в Аржентина и първоначално не е било замисленo като конвенционално населено място, а е било построенo, за да може там да се изпращат затворници. Друг интересен факт за Ушуая е, че той се намира се на 3000 км от Буенос Айрес и оттам тръгват и корабите за Антарктида. Навремето е било толкова диво място, че никой не искал да се засели там. В наши дни обаче по тези земи животът кипи с пълна сила. Това е и мястото, където всеки, който го достигне, може да си вземе сертификат, че е бил на края на света. И смятаме, че всички от вас, пътешественици, със сигурност бихте го направили. Интересното е, че градът привлича стотици хиляди туристи всяка година, чиято основна цел е да се снимат с табелата, на която пише „Край на света”, както и да се сдобият с уникалните печати в паспортите си, които може да придобиете само там. Една от най-големите атракции в Ушуая е яденето на кралския рак. Туристите плащат от 100 долара нагоре само за един и си го избират сами, като после го изяждат с помощта на големи ножици. Идеята със сигурност не е привлекателна за мнозина, но за други пък е нещо ново, което не биха искали да пропуснат.

 24 Януари 2018, 20:04    0

Туристи в шок във Венеция! Получиха 1100 евро сметка в ресторант

Японски студенти извикаха полиция, след като получиха сметката си в ресторант във Венеция. Гафът им успя да разсмее пристрастените към пътуванията. Азиатците може и да са студенти, но все пак успели да отделят пари за екскурзия в Италия. Те обаче останали крайно изненадани, когато получили сметката си в местен ресторант в близост до площада Сан Марко. Името на заведението се пази в тайна. За четири пържоли, порция пържена риба и кана вода, последните от които по принцип е безплатно в Италия, студентите получили сметка от 1100 евро.

 24 Януари 2018, 17:48    0

Джобен преводач ще помага на китайските туристи в чужбина

Kитайската онлайн туристическа агенция Ctrip обедини усилията си с интернет гигант Baidu, специализиран в гласовото разпознаване, за да пусне нова джобно преводно устройство за ползване от китайските туристи, пътуващи в чужбина, съобщава infotourism.net. Устройството се свързва с интернет чрез вградена SIM карта, която може да работи в повече от 80 страни и региони и е дублирана с преносима WiFi гореща точка. Според Ctrip, все още безименната преносима притурка за превод може да помогне да се преодолеят езиковите бариери, за които телефонните приложения са все още бавни.

 23 Януари 2018, 14:14    0

Бора Бора - мястото за мечти

Остров Бора Бора е сред дестинациите, които искаме да посетим веднъж в живота. Те предлагат една утопична и хармонична действителност, която трудно може да се намери. Мястото примамва туристите със своята тропическа растителност, тюркоазеносинята вода на лагуната, рай е за любителите на гмуркането и определено впечатлява с гордо извисяващите се върхове на вулкана. Вероятно се чудите с какво Бора Бора е различен от останалите тропически острови. Той съчетава в себе си богатството на полинезийската култура, примесена с модерна инфраструктура, обгърната от пъстротата на островната природа и съхранени традиции.

 22 Януари 2018, 20:13    0

България е най-предпочитана от турските туристи

България с нейните зимни ски и ваканционни центрове е на първо място сред предпочитаните от турците дестинации в чужбина за прекарване на зимната ваканция. Това съобщи пред БТА президентът на Съюза на турските туроператорски агенции Башаран Улусой. Сравнително ниските цени в българските зимни курорти, добрата база, възможностите за ски туризъм и развлечения са привлекателни за турските граждани, подчерта той. Турски туроператори посочиха, че най-много са заявките за прекарване на ученическата ваканция в Банско, а също и в Пампорово и Боровец.

 22 Януари 2018, 17:18    0

Най-добрите плажове в България през зимата

Всъщност дестинациите, които избираме през лятото са не по-малко очарователни и през зимата. Този сезон ви дава възможност да ги видите по един различен начин и да преоткриете тяхната красота. Вижте кои са едни от най-красивите черноморски плажове, които да посетите преди настъпването на любимите ни топли месеци.

 19 Януари 2018, 18:41    0

Топ 7 на местата с най-синя вода в света

Понякога за да освежите тялото и ума си, е нужен само един хубав ден до спокойната синя вода. А къде тя е възможно най-синьо? От сайта Travel+Leisure представят местата по света, по чиито брегове водата е най-чиста и синя, а пейзажите са изумително красиви. Пожелаваме ви да ги посетите и ако това се случи, не забравяйте фотоапарата си.

 18 Януари 2018, 17:12    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>