Турагенции

Вейл - Северна Америка

Ако сте почитатели на зимните спортове и в същото време планирате почивка в Северна Америка, най-добре ще е да започнете от Вейл (Vail). Това е малък град в окръг Игъл, щата Колорадо, САЩ, който е населяван от по-малко от 5000 души. Намира се на 2 445 м надморска височина и е може би най-известния ски център в Америка.

 13 Март 2018, 09:37    0

Големия Буда в Лешан

В югозападната част на провинция Съчуан, Китай, са разположени две от най-красивите планини на страната – Ъмейшан и Лешан. Те често се считат за символ на провинцията. Ъмейшан е една от четирите свещени будистки планини, докато Лешан не е толкова планина, колкото по-висок хълм.

 12 Март 2018, 17:33    0

Къде да отидем в Португалия?

Можете да започнете от Алгарве и да се отправите на север към Порто. Макар една седмица да е твърде малко време, за да преживеете и изучите всичко, все пак е едно добро начало... или продължение. Бъдете готови за едно наистина наситено, пъстро и красиво пътешествие!

 12 Март 2018, 09:27    0

Места за посещения през тази година

Разбира се, бихме искали да резервираме полет до Малдивите или Доминикана, но за съжаление - не всеки може да си позволи това. За щастие, има дестинации, които са не по-малко красиви и впечатляващи и където престоят няма да ни струват скъпо. А най-хубавото е, че някои са много наблизо до нас.

 12 Март 2018, 08:43    0

Деня на сауната отбелязват във Финландия

Десети март е Ден на сауната във Финландия. Това означава, че всеки желаещ може да посети колкото иска сауни - обществени и частни. Сауна в бъчва, сауна във виенско колело, сауна - палатка, рок-сауна зад кулисите на театър и сауна на покрива, са само част от екзотичните предложения, достъпни за местни хора и туристи в този ден, разказва сайтът за туризъм finland.fi,

 09 Март 2018, 12:20    0

Уелс - земя на замъци

Земя на 100 замъци В определен момент Уелс е бил дом на повече от 600 средновековни замъка. Въпреки че времето и войната са унищожили голяма част, повече от 100 от тези впечатляващи укрепления все още стоят днес. Уелс има една от най-високите концентрации на замъци в Европа. Много от тях са лесно достъпни и може да разгледате укрепленията, дворовете и кулите.

 08 Март 2018, 12:28    0

Плажни дестинации (снимки)

Някъде между спомените от миналото лято и щипещия студ през последните месеци се заражда идеята да се сдобиете с къща в дестинация, където климатът е по-мек. Защо не? Не е необичайна фантазия, особено когато включим компоненти, като набъбнала сметка за парно, топла вода, ток, пари за купуване на ботуши, палта и т.н. В такива моменти дом край брега на морето изглежда напълно логична придобивка.

 07 Март 2018, 18:56    0

Най-посещаваните места в Дубай

Дубай е една от най-добрите туристически дестинации в света. През 2016 г. близо 15 милиона туристи са пребивавали поне една нощ в града, което е доста забележителна цифра, като се има предвид, че населението на града е само 2.8 милиона. Всъщност, съотношението между туристите и жителите на Дубай е над 5 към 1 - най-високото в света.

 05 Март 2018, 18:14    0

Турция е любимата дестинация на немските туристи

Летните резервации за турските курорти от страна на немските туристи отчитат двоен ръст, но продължават да са на нива, далеч по-ниски от преди няколко години, става ясно от изследване на GfK. Туризмът, който е основен източник на проходи за Турция и генерира около 26 млрд. долара годишно, показва признаци на възстановяване след поредицата от терористични атаки в южната ни съседка.

 02 Март 2018, 18:10    0

Невероятно красиви! Островите, от които няма да искате да си тръгнете!

Дружествените острови са обвити в буйна растителност и заобиколени от тюркоазени лагуни. Таити е най-големият остров от наветрената група на Дружествените острови, както и най-развитият. Там може да се отдадете на оживен нощен живот, а столицата на острова –Папеете е перфектното място за шопинг. Живописните планини, водопади и черни пясъчни плажове пък са сред най-големите забележителности.

 02 Март 2018, 09:00    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>