Турагенции

Страните с най-много острови в света

През летния сезон всички си мечтаем за почивка на остров - бели пясъци, палми, чиста вода... Не всички острови обаче са такива и не всички са подходящи за ваканция. Все пак те са изключително ценно притежание за държавите. От Daily Telegraph ни представят страните с най-много острови в света.

 06 Август 2017, 11:31    0

Властите във Венеция въведоха строги правила за туристите

Властите в италианския град Венеция обявиха, че въвеждат „12 златни правила за поведение на гостите”, а при нарушение глобата ще е от 25 до 500 евро, съобщи асоциацията на руските туроператори, цитирана от БНТ. „Венецианските власти обявиха увеличаване на глобите за непристойно поведение. Вместо предишните 50 евро за къпане в каналите ще се плащат 500 евро. За разходка в града по бански костюм или с разголено тяло глобата става 200 евро.

 04 Август 2017, 11:08    0

Саудитска Арабия ще превърне крайбрежието си в луксозна дестинация

Саудитска Арабия планира да превърне голяма част от недокоснатото си крайбрежие на Червено море в глобална туристическа дестинация с луксозни хотели и транспортни центрове, като част от плановете си да намали зависимостта на местната икономика от петрола, пише profit.bg. Проектът на Червено море ще покрива над 30 000 квадратни километра между градовете Умлуж и Ал Уадж, като ще включва 50 острова, плажове, както и спящи вулкани, според изявление на местните власти. Туристите от повечето националности няма да имат нужда от виза или пък ще могат да се сдобият с такава онлайн.

 01 Август 2017, 12:53    0

Американски гигант купува туристическата търсачка Momondo

Priceline Group завърши процеса по придобиването на Momondo, европейската туристическа метатърсачка, която предлага полети, хотели и автомобили под наем.

 30 Юли 2017, 11:57    0

„Виктория груп” получи награда за най-голяма туристическа компания в България

На официална церемония в Амфитеатъра на град Приморско бяха отличени най-успешните компании в морския регион на страната в конкурса Marine Lifestyle Awards2017.

 30 Юли 2017, 11:41    0

Най-интересните фестивали в света

Всички харесваме хубавите партита, но нищо не може да се сравни с един грандиозен фестивал. По света има множество карнавали, които учудват с тяхната символика, фееричност и ритуали, пише profit.bg. Вижте някои от най-забележителните: Индийски фестивал "Холи"

 28 Юли 2017, 13:55    0

Минералните извори в Сатурния - безплатни за туристи

Термите в Сатурния, смятани за едни от най-красивите в Италия, са едно от най-великолепните чудеса на природата. За щастие на туристите, минералната вода там може да се използва напълно безплатно. Водопадчетата в Сатурния радват напълно безплатно любителите на лечебната вода. Областта често се нарича Водопада на мелницата в Сатурния и се намира в област Тоскана. Тя е отворена за посещения денонощно, 365 дни в годината. Термите в Сатурния целогодишно поддържат температура от 37.5 градуса. Хиляди италианци и чужденци се радват и през зимата в басейните с богато съдържание на сяра.

 27 Юли 2017, 16:42    0

Най-големият басейн в света!

Туристите, които често недоволстват от хотелския си басейн трябва отскочат до Чили. В курорта San Alfonso del Mar се намира най-големият басейн в света.

 26 Юли 2017, 12:26    0

Тайланд привлича туристи с дългосрочни визи

Тайланд скоро ще разреши на гражданите на няколко страни, които са на възраст над 50 години и имат стабилни доходи, да кандидатстват за 10-годишна виза, според тайландския вицепремиер Танасак Патимапрагорн, цитиран от ДПА. Изискванията за новата дългосрочна виза към кандидатстващите е да имат най-малко 3 милиона бата (88 000 долара) в срочен депозит в тайландска банка или да докажат, че печелят най-малко 1,2 милиона бата годишно и имат най-малко 1,8 милиона бата в сметките си.

 24 Юли 2017, 18:52    0

Ибиса е най-предпочитаната дестинация за ваканционен флирт

Летовниците, настроени на романтична вълна, могат да потърсят късмета си на испанския остров Ибиса, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от британско проучване. Допитване, направено от туристическата фирма Loveholidays, показва, че Ибиса е най-популярната дестинация за ваканционен флирт.

 24 Юли 2017, 17:21    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>