Турагенции

Памуккале - Югозападна Турция

Ако търсите сюрреалистични пейзажи, значи следващата дестинация е точно за вас! Памуккале ("замък от памук" - в превод от турски език) е малък град в Югозападна Турция, който се гордее със 17 от най-впечатляващите водни тераси в света. В продължение на хиляди години хората са идвали тук, за да се къпят в горещите извори. Температурата на водата в тях е между 35 и 100 градуса по Целзий

 18 Януари 2018, 17:06    0

Големият каньон (ВИДЕО)

Търсите приключения? Ето нещо ново и изпълнено с адреналин - алпийски тролей , опънат през Големия каньон в щата Аризона, САЩ. През 2018 г. се откриват две нови линии на тролея, по които можете да се спуснете и да развиете скорост от около 80 км /ч. Те са опънати на 300 метра над каньона, така че гледката от там определено ще си заслужава. Първата линия е с дължина около 335 метра. Втората, много по-стръмна линия на алпийски тролей, е почти двойно по-дълга. Всеки от двата маршрута има четири успоредни линии, което означава, че можете да се спускате заедно с приятели. По-смелите от вас могат дори да се опитат да се състезават помежду си.

 18 Януари 2018, 16:53    0

Най-евтините дестинации през 2018-та

Това са най-евтините дестинации през 2018-та 2018 година вече е тук и отново е време за пътуване! Ако все още не сте избрали дестинациите, които да разгледате през следващите месеци, бъдете сигурни, че сте на правилното място. Подготвили сме за вас списък с местата, чието посещение ще е най-евтино през 2018 година. Сред задължителните дестинации за тази година е град Албуфейра в Португалия, островите Кук, Санта Фе в Ню Мексико, Узбекистан, Боливия, Трухильо в Перу, остров Комодо в Индонезия, Сан Хуан в Пуерто Рико.

 17 Януари 2018, 09:19    0

Министерството на туризма заличава 118 туроператори

Процедура по прекратяване на регистрация и заличаване към 118 туроператорски фирми е предприело Министерството на туризма. Едната от причините е, че фирмите не са представили задължителната застраховка „Отговорност на туроператора“, а другата че част от компаниите не са получили удостоверение за регистрация в регламентирания от Закона за туризма срок, обясниха от ведомството. Основната част от заличените туроператори са със седалища в София, Пловдив и Бургас. В момента общият брой на регистрираните туристически агенции в Националния туристически регистър са 3311.

 16 Януари 2018, 08:17    0

Биертан - град в Румъния

На пръв поглед Биертан изглежда като типичното провинциално градче – живописно и застинало в миналото селище в Трансилвания. Най-голямата му забележителност е черквата, която има цели 9 укрепени бойни кули – извисяващи се над останалия пейзаж. Тя е построена през 15-и век и е обявена за обект от Световното културно наследство, но това не е най-любопитният факт около нея.

 14 Януари 2018, 16:50    0

8-те най-предпочитани градове в света

Това, което прави популярен един град, е неговата енергия - тази, която го превръща в забавно място за живот, работа или забавление. През последните години се наблюдава изместване на интереса от шумните към по-балансираните градове. Те печелят популярност със способността си да поддържат психическото, физическо и емоционално здраве на жителите си. С изобилие на фреш барове, здравословни кафенета, студиа за йога и възможности за спорт, вижте кои са осемте града, които предлагат най-здравословни условия на живот.

 13 Януари 2018, 12:20    0

Класация на неизвестни туристически дестинации

Туристите, които не са решили къде да прекарат почивката си, могат да се възползват от съветите TripAdvisor. Там бе публикувана класация на десетте най-добри изгряващи и малко познати дестинации. Класацията е на база положителни впечатления на туристи и ръст в броя на резервациите. Първата позиция печели малкият японски остров Ишигаки, част от префектура Окинава. Красиви, пясъчни брегове, мангрови гори, планински пейзажи, добра храна. С това островът е впечатлил своите гости. Нощувките тук започват от 170 лева, но могат да се намерят и по-скъпи хотели, където ще преспите срещу близо 300 лева за вечер.

 12 Януари 2018, 12:25    0

САЩ показаха списък на опасните туристически дестинации

САЩ изготвиха специална класификация, с която да информират гражданите си за рисковете при пътуванията им в чужбина. Скалата е четиристепенна и е придружена от интерактивна карта на страните по света,

 11 Януари 2018, 12:13    0

Най-хубавите дестинации за 2018 г.

Преди дни онлайн-платформата Airbnb оповести доклада си за тенденциите в пътуванията през 2018 г. Напълно очаквано – всеки иска да види Париж, мнозина искат да посетят САЩ. Екзотичните дестинации, които ще са на мода през 2018-та година обаче, определено са най-интересни,

 11 Януари 2018, 10:19    0

Спиращи дъха гледки - Стъпалата Хайку на Хаваите (фото)

Стъпалата Хайку са едно от най-пленителните места на Хаваите за приключенци. Смелчаците, които се осмелят да тръгнат по 3922-те стълбици, се потапят в атмосферата на едно от най-красивите и запазени кътчета на планетата.

 10 Януари 2018, 14:05    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>