Турагенции

Китай предлага на туристи да се изкачат по спираловидни стълби

Изкачването на стълби е свързано преди всичко с умора. Китайско спираловидно стълбище обаче предлага на туристите и сериозни дози адреналин. 88-метровата спирала е като магнит за любителите на силни усещания. Ако ще се изкачвате, имайте предвид, че ще ви отнеме точно 331 стъпки…

 19 Юли 2017, 12:06    0

Милано забрани стиковете за селфи

Милано забрани стиковете за селфи, стъклените бутилки и количките за храна. Санкцията на кметството е в сила от 14 юли 2017 г. и е с цел ограничаване антисоциалното поведение и опазване на чистота, съобщава британският "Индипендънт", като цитира The Local.

 18 Юли 2017, 08:29    0

Най-дългите плажове в света (снимки)

Релаксацията на облян с топли слънчеви лъчи плаж, обграден с красиви палми и миещ се от кристално чистите води на океана, е едно от най-хубавите неща, които можете да направите по време на вашата почивка. Въпреки всичките красиви гледки, които виждаме на рекламните брошури, реалността рядко е такава, каквато ни я представят. Повечето от тези райски кътчета са твърде малки и естествено са претрупани с още стотици хора, които смятат, че разпускането там е великолепна идея.

 16 Юли 2017, 19:13    0

Най-древните места по света

Колкото и забавно да е да посетим най-новия тематичен парк или открит наскоро хотел, няма нищо по-вълнуващо да се потопите в историята и да проучите места, които са съществували хиляди години. Пирамидите на Гиза, Египет До днес хората все още не са сигурни как египтяните са построили тези пирамиди преди повече от 3000 години, съдържащи скрити камери, някои от които все още не са отворени. Но всеки е съгласен, че те са истинско чудо.

 15 Юли 2017, 12:25    0

Най-хубавите острови

Независимо дали предпочитате култура, приключение или просто излежаване на плажа със студен коктейл, най-малко един от следващите острови със сигурност ще бъде идеалната дестинация за вас. Трябва обаче да сте готови да прекарате известно време във въздуха, за да се приземите близо до морето, защото тази година три от първите 10 най-добри острова в света, според читателите на Travel + Leisure, са в Азия.

 14 Юли 2017, 20:00    0

Най-добрите плажове

Само едно място в Европа попадна в Топ 10 на плажовете през тази година. Красивият бряг този път не е в Испания, а в Уелс. Rhossili Bay край Суонзи в Уелс е единствената европейска дестинация в класацията на Suitcase Magazine. Първата позиция е за красиво местенце във Филипините… Вижте първите четири плажа в класацията и накрая европейското предложение:

 13 Юли 2017, 13:12    0

Топ 10 на скъпи почивки

Casa el Destino (Пунта Мита, Мексико) – 105 хил. долара на седмица Преводът на тази къща е „Къща дестинация“ и за нея ви трябват малко над 100 хил. долара на седмица. Луксозните вили в този курорт предлагат прекрасен изглед към водите, достъп до две голф игрища на Джак Никлаус, плажни клубове, басейн и спа център. Вилите тук разполагат със седем стаи и могат да настанят 14 гости.

 12 Юли 2017, 17:32    0

Френски остров се сдоби с необичайни туристи

Френският остров Корсика е известен със своите поразителни гледки откъм скалите, белите пясъчни плажове и като родното място на Наполеон Бонапарт. Днес обаче неговите плажове са любимо място за слънчеви бани не само на туристите, но и на… кравите. Тези диви чифтокопитни животни, обитаващи острова, отдавна прекарват времето си в обикаляне на пясъчната ивица.

 11 Юли 2017, 13:59    0

Спират уличните чешми в Рим

Един от символите на Вечния град Рим са безбройните уличните чешмички, които се срещат толкова често, че съвсем няма нужда прежаднелите туристи да си купуват вода. По-голямата част от чешмите, които са страхотен начин за освежаване, са спрени заради сушата, налегнала Италия.

 10 Юли 2017, 19:51    0

Най-красивите музеи

Когато мислим за музеи, сме склонни да си представяме извисяващите се гръцки колони, които вдъхват чувство за безвремие и власт. А за да стигнем до тях, трябва да минем през купища прах. Но това не е съвсем вярно. Навсякъде по света започваме да виждаме възхода на музеи - гигантски произведения на изкуството, които се превръщат в забележителна част от световната архитектура. Вижте някои от най-футуристичните сгради на музеи по света:

 09 Юли 2017, 11:56    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>