Турагенции

Любопитни факти за Ниагарския водопад

Ниагарският водопад е може би най-известният от всички водопади на света, както и най-големият в Северна Америка. Името му било дадено от ирокезките племена, живели някога по тези земи, а значението му е „гръмотевични води“. Интересен факт за него е, че се простира на територията на две държави и между градовете-близнаци Ниагара Фолс (САЩ) и Ниагара Фолс (Канада). Вече повече от век той е достъпна и известна природна забележителност за туристите, които се стичат, за да видят грандиозната му мощ.

 09 Януари 2018, 11:39    0

Топ 10 на най-хубавите плажове в Тайланд (СНИМКИ)

Търсещите на слънце и море са разглезени от избора на плажове в Тайланд - има над 4 000 км от тях. MailOnline Travel ви предлага помощ, ако ви е трудно да решите кой от тях да изберете. Вижте 10-те най-красиви плажа в Тайланд, класирани от британския таблоид:

 08 Януари 2018, 17:56    0

Италианци отварят нов курорт на Малдивите

На Малдивите туристите не знаят какво е зимен сезон. Там винаги е топло и приятно, а често гостите споделят, че са попаднали в рая.

 08 Януари 2018, 14:07    0

Британският TUI се завръща в Тунис

Британският туроператор отново предлага почивки в северноафриканската страна след 3-годишно отсъствие. Засега в лятната му програма са само три хотела. Лятната тунизийска програма на туроператора, който работи във Великобритания и Ирландия, започва на 1 май и отбелязва фактическото му завръщане в Тунис след три години прекъсване заради терористичен акт в тунизийски курорт.

 05 Януари 2018, 11:52    0

Посещението на хубави места е полезно за здравето

Всеки опитен пътешественик знае, че някои места завладяват сърцето си повече от други. Ново проучване установи, че посещението на местата, които обичаме, всъщност играе важна роля за нашето емоционално и физическо благополучие,

 05 Януари 2018, 10:25    0

Удивително! Червеният плаж в Китай

Да, заем, че червен плаж звучи странно, но този край китайския град Панджин с основание се счита за една от най-удивителните природни забележителности. Интересното е, че трудно можете да забележите неговия пясък, тъй като почти цялото място е покрито с червена растителност. Сигурно вече се питате каква е причината за този специфичен цвят? Е, основният отговорник е морски плевел, който се нарича суеда. Той се развива особено добре в алкална почва и започва да расте през април и май, като до идването на есента е зелен, а с настъпването ѝ достига своя отличителен яркочервен цвят.

 04 Януари 2018, 18:23    0

Ниагарският водопад замръзна

В Щатите е толкова студено, че части от Ниагарския водопад замръзнаха. В резултат на минусовите температури, един от най-известните водопади в света, който е грандиозно място за посещение по всяко време на годината, сега предлага на туристите спираща дъха гледка

 04 Януари 2018, 11:13    0

Да живееш в праисторията - село Медвен

Минавам покрай опустели къщи. Спуснатите им кепенци приличат на затворени клепачи. Опитвам се да си представя какви ли хора са живели зад тях. Били ли са щастливи и в какво са откривали радостта? Колко ли спомени, смях и сълзи се крият зад залостените порти, някои от които ще останат затворени завинаги, сънувайки приказки от миналото.

 03 Януари 2018, 17:31    0

Местата за посещение през 2018 г.

Градите ли вече планове за новата година? Ако ви се пътува, но не знаете къде, може да прибегнете до класацията на Lonely Planet. Редакторите на сайта са събрали номинации от стотици автори на туристически текстове от цял свят и са изготвили списък с най-добрите места за пътуване през 2018 г.

 03 Януари 2018, 08:35    0

Най-харесваните филми през 2017 г.

Кои филми допаднаха най-много на аудиторията по света през тази година? Отговорът ни дава "енциклопедията" на киноманите iMDB. От сайта (който има 250 млн. уникални потребители на месец) са подготвили класация на най-популярните

 02 Януари 2018, 08:10    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>