Туристическите гиганти се събират в Португалия

  09 Август 2018, 12:30     0

Топ мениджъри от туристическата индустрия ще се съберат в Португалия на 11 септември за първия Европейски форум на лидерите, организиран от Световния съвет за туризъм и пътувания /WTTC/.

Изпълнителният директор на европейския номер 2 в туризма - Thomas Cook, Питър Фанхаузер и Пиерфранческо Ваго, изпълнителен председател на круизния гигант MSC Cruises, както и други ръководители от индустрията ще се срещнат в Лисабон на 11 септември в рамките на събитието, съобщава infotourism.net.

Домакин е Ана Мендес Годиньо, държавен секретар по туризма в Португалия и ръководител на Turismo de Portugal. На събитието са поканени лидери от туристическия бранш, министри на туризма и регионални експерти.

Въпросите, които ще се разглеждат по време на дискусията, включват ролята на туризма за устойчивото градско развитие, туризма и бъдещето на работата в сектора, отключването на инвестициите в европейския туризъм и подкрепата за иновациите в туристическата индустрия.

Глория Гевара, президент и главен изпълнителен директор на WTTC, заяви: "Европа е най-големият и най-зрял туристически пазар в света, като туризмът генерира 1,8 трилиона евро за европейските икономики и осигурява 36,6 милиона работни места. В цяла Европа пътуването и туризмът създават работни места и икономическия растеж и помагат за изграждането на по-добри общества".

Повече информация за събитието ще намерите  тук

коментари

Добави своя коментар