Все повече туристи посещават подземните тунели на Чикаго

  13 Септември 2017, 15:59     0

Американският град Чикаго може скоро да се превърне в дом на нова подземна атракция.
Pedway - мрежата от пешеходни тунели, разположена под града, може да бъде подложена на сериозно преустройство. Тя свързва небостъргачи, магазини, хотели и гари в централния бизнес район на града, пише profit.bg.
През юли неправителствената организация Environmental Law and Policy Center (ELPC) предложи план за превръщането на пространството в туристическа атракция, с нови допълнения, които могат да включват всичко - от библиотека през художествена галерия до фермерски пазар.

Изпълнителният директор на ELPC Хауърд Лърнър казва пред Chicago Tribune, че управата на града е дала зелена светлина на организацията да проучва по-задълбочено проекта.
Някои от предложените промени включват по-видимо обозначаване на входовете на мрежата, като например стъклена кутия с ярко оцветени стени в Милениум парк, съобщава T+L.
Междувременно, друг вход ще включва най-голямата книга в света с вградени LED страници, които показват всичко - от предстоящите събития в града до данни в реално време.

Пранира се обновяване и подобряване на осветлението, по-подробна информация за обхвата на мрежата от тунели, както и поставяне на табели с посоките и местоположенията на улиците, за да се улесни навигацията през пешеходната зона.

Ще има също така търговци на дребно и инсталации за изкуство, които да предоставят допълнителни забавления на туристите и гражданите на града.
"Chicago Pedway е вече изграден, но понастоящем е недостатъчно използван. С подобрени навигационни инструменти, модернизирано осветление и координация и културни акценти, той ще предостави ново и вълнуващо изживяване на местните и гостите на Чикаго в центъра на града", казва Лърнър.

Все още обаче няма официални съобщения за това какъв е срокът на проекта.

коментари

Добави своя коментар