Япония и Париж се включват във войната срещу Airbnb

  06 Юни 2018, 17:45     0

След като различни общини в Испания и Холандия решиха да въведат рестрикции срещу онлайн платформата за предотстъпване на жилища Airbnb, това планират да направят още Япония и френската столица Париж, съобщава travelbulgarianews.bg Властите в страната на изгряващото слънце приеха закон, според който собствениците на домове, отдавани чрез платформата, трябва да се регистрират според хотелските правила. Така оферираните домове  задължително трябва да имат авариен изход и да са достигнали подходящо ниво на противопожарна безопасност.

Airbnb Tokio

По този начин 80 на сто от апартаментите, отдавани от платформата сега остават извън закона. И туристите в Япония ще могат да наемат едва 13 800 жилища, докато само преди месец на пазара оперираха 62 000. Освен това е въведено ограничение, според което домакините ще могат да отдават собствеността си за максимум 180 дни в годината.

Airbnb Tokio

Френската столица Париж също въвежда ограничения срещу работата на платформата. Властите там въведоха лимит на отдаването на жилищата под наем до 120 дни годишно. Освен това те съдят Airbnb, тъй като 42 000 от предлаганите от платформата жилища в Париж са нерегистрирани пред властите. И съответно не плащат данъци и такси.

Airbnb Paris

Парижките власти настояват тези 42 000 жилища да бъдат премахнати от платформата. Освен това те са глобили Airbnb между 1200  и  6200 долара за всеки дом без данъчен номер, предлаган за наем. През януари на компанията й се наложи да заличи 3000 жилища от платформата си за Сан Франциско. Това са половината от домовете, които бяха предлагани в американския град, а причините бяха подобни закони.

 

коментари

Добави своя коментар