Зам.-министър Николай Кънчев от ВМРО откри Electro Mobility Expo в София

  13 Септември 2018, 14:30     0

Заместник-министърът на околната среда и водите от ВМРО Николай Кънчев откри и разгледа ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 в България. То е първото специализирано изложение за електромобили у нас и се  провежда от 13 до 16 септември в Sofia Ring Mall, под патронажа на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Мотото на изложението „Предизвикай бъдещето“ е пожелание, но  и обещание, каза при откриването  зам.-министър Кънчев. Той откри и конференция "Развитие на електромобилността в България", която се проведе в Cine Grand в мола.

„Схемата на Националният доверителен екофонд за насърчаване на използването на електрически превозни средства в обществения сектор е първата, която цели да насърчи използването на електромобили от централната и териториалната администрация на изпълнителната власт. Финансира се със средства от ранните търгове на емисии на парникови газове, като тази година набирането на проекти ще приключи на 1 октомври“, обясни Николай Кънчев.

Зам.-министърът благодари на организаторите от името на министър Нено Димов и пожела успех на участниците в конференцията „Развитие на електромобилността в България“, която се провежда в рамките на изложението.

В откриването на събитието участва и Ирена Пенчева, вр.и.д. директор на НДЕФ. Тя обяви, че 43 проекта в момента се изпълняват по Схемата от общински и областни администрации, като идеята е да се развие инфраструктурата в страната. Ирена Пенчева допълни, че екипът й работи за усъвършенстване на финансирането.

коментари

Добави своя коментар