Занаятчийски произведения се представят на Празника на плодородието в Кюстендил

  29 Септември 2018, 13:14     0

Изобилие от плодове и зеленчуци, занаятчийски произведения и фолклор се представят на Празника на плодородието в Кюстендил. Празникът се провежда за единадесета поредна година. Събитието се случва на площад „Велбъжд” и в градската градина. Пъстри щандове на читалища, неправителствени организации, детски градини и училища, социални институции, представят по интересен начин произведените в региона плодове и зеленчуци. На официалното откриване на събитието присъстваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова. 
Празникът беше открит от временно изпълняващият длъжността на директор на Института по земеделие доцент д-р Илияна Кришкова. „Кюстендил е известен като Овощната градина на България. Тук може да намерите най-сочните и вкусни плодове. Градът днес посреща много гости, които освен да се насладят на празничната програма, могат да се запознаят и с постиженията на науката”, каза доцент Кришкова. 
Програмата за първия ден на Празника на плодородието включва изложения, представяне на сортове ябълки, „Парад на плодовете” и кулинарни демонстрации. Ще се проведе и традиционният конкурс „Плодородието в Кюстендилския край” за най-голяма ябълка, най-красиво аранжиран щанд, плодове и зеленчуци характерни за кюстендилския край“. От 20.30 часа на сцената ще бъде представен спектакълът „Осмото чудо” на ансамбъл „Българе”. Организирани са атрактивни зони за масови спортни занимания.

/focus-news.net

коментари

Добави своя коментар