Събития

Кипър премахна PCR тестовете за българи

   
Кипър премахна PCR тестовете за българи

От четвъртък българите, влизащи в Кипър, се освобождават от изискването за представяне на отрицателен PCR тест. Премахването на всички коронавирусни ограничения за пътуванията на нашите сънародници до острова бе обявено днес от местното здравно министерство.

Българите, предпочели Кипър за туризъм и лятна почивка, ще могат да пътуват напълно свободно. Те вече няма да представят PCR тест, нито да се самоизолират след пристигането си.

Облекчението идва с влизащия в сила от четвъртък нов ревизиран списък на категоризацията на страните за пристигане в Кипър въз основа на епидемиологичните данни в тях.

С промяната България преминава в „зелената” категория – на държавите с нисък риск, от досегашната „оранжева” група.

Всички пътуващи от страната ни, независимо че тя е в най-добрата категория, включително ваксинираните, задължително попълват кипърския електронен полетен формуляр /CyprusFlightPass/ в рамките на 48 часа преди полета си.

В новия списък на Кипър общо 9 държави подобряват позицията си от „оранжева” в „зелена” категория, а други 10 преминават от „червена” в „оранжева”.

Промените се очаква да стимулират туризма в Кипър. Страната се стреми да привлече повече чуждестранни гости, рекламирайки се като безопасна за лятото. Основание за това е високият дял на Covid ваксинирани – до момента над 62% от населението са поне с една доза, както и много ниският брой новозаразени, съобщава БНР.

/БНР



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати