Ето защо хотелите използват само бели чаршафи

  11 Юли 2019, 12:10     0

Експерти разкриха тайната защо в хотелите и къщите за гости най-често се използва бяло бельо. Сигурно поне веднъж сте се питали каква е причината за това там да има само бели чаршафи и хавлии. 

Стилистите от Tielle Love Luxury - компания, специализирана в производството на луксозно бельо. Според експертите цветното бельо все някога ще избледнее, именно по цвета е лесно да се определи от колко време се използва то. И обратното - колкото и да се използва, бялото бельо изглежда искрящо чисто и като ново. 

Освен това бялото бельо е изгодно за самите дизайнери на хотелите. То е неутрално и може да се съчетае с всякакъв цвят на интериора. На негов цвят изпъква обзавеждането и може да изглежда като нелош фо. 
"Белият цвят винаги създава идеалния фон за другите оттенъци и текстури в спалнята", отбелязват от Tielle Love Luxury.

Има и друга причина, чисто икономична - в повечето случаи чаршафите с бял цвят струват по-евтини от другите. 

Всъщност компаниите, които работят в сферата на хотелското обзавеждане непрекъснато измислят нови и нови неща. Наскоро на панаир в Германия беше представено изобретение, което значително може да облекчи работата на персонала в хотелите. Устройството Refresher Boxx представлява специална кутия, която може да изчисти каквото и да е бельо само за няколко минути и то без използване на рода или химикали. 

Авторите на изобретението разкриват, че устройството отделя бактериите, присъстващи в текстила с помощта на ултравиолетова светлина, топлина и озон. След това цялата мръсотия от кутията се отделя с помощта на вентилационна система. /pochivka.blitz.bg

коментари

Добави своя коментар