Летният сезон не може да бъде спасен

  29 Юни 2020, 14:49     0

Невъзможно е летният сезон да бъде спасен, но дано все пак да има сезон, заяви Светлана Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова по bloombergtv.bg.

„Сектор туризъм се намира в периода на най-голямото си изпитание по целия свят, включително в България“.

По думите на Светлана Атанасова туристическите агенции почти не работят, като все още не се знае колко ще оцелеят до края на сезона и колко до края на годината. Тя изрази надежда все пак до края на годината всичко да е приключило.

„Това, което ние очаквахме за възстановяване в по-кратък период не зависи от нас, а от обстановката в Европа, у нас, от здравната ситуация“.

„До момента няма нито една мярка, която да е насочена конкретно към туроператорите. Необходимо е субсидиране на фирмите, за да могат да преодолеят тази година“, посочи Атанасова.

Председателят на Българската асоциация на туристическите агенции коментира, че самата отмяна на полети е сигнал, че летният сезон ще е изключително труден, ако изобщо има сезон, тъй като неизвестните са твърде много.

Гостът открои две тенденции, които се наблюдават в момента – цените са по-ниски в сравнение с други години и резервациите не се анулират, а се преместват във времето.

Целия разговор вижте във видеото.

https://www.bloombergtv.bg/a/16-biznes-start/79178-bata-nevazmozhno-e-letniyat-sezon-da-bade-spasen

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

коментари

Добави своя коментар