30-метровият "Посейдон" нахлува в София за Балканските Туристически Награди

  03 Декември 2019, 12:34     0

Посланици от всички държави на полуострова гостуват на церемонията на 5 декември в хотел Маринела

Най-големият атракционен кораб на Южното Черноморие - „Посейдон” ще акостира в София за петото издание на   престижните  Balkan Awards of Tourism Industry 2019.  Щеремонията  ще отличи най-добрите в туризма на полуострова  на 5 декември в хотел Маринела, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.  

Атракциите в туризма ще бъдат отличени от Балканските Оскари, а "Посейдон" е финалист за престижните награди. Той слиза на вода за първи път през този летен сезон. За разлика от останалите туристически кораби „Посейдон” впечатлява с внушителните си размери и двете високи мачти с платна на тях. Палубата е с дължина от 30 метра и  ширина 7 метра, а огромна фигура на бог Посейдон с тризъбец в ръка краси кърмата и посреща гостите на кораба.

Задвижването на кораба се извършва с двигатели, но може да плава и с платна. 
Атракционът покрива високите изисквания на туристите в различни направления и представлява много повече от кораб за разходки. Екипаж от 15 души се грижи за пасажерите. Забележително е, че има места за 180 души, които могат да плават на кораба. Оборудван е с всички необходими санитарни възли, като на платформата, която е на кърмата, има монтирани душове със сладка вода във формата на морски кончета. Ежедневно „Посейдон” минава туристически маршрут, съсредоточен в заливите, акваторията и островите около Созопол.

Разбира се може да прави и далечни плавания. По време на разходките се организира пяна парти, има и водещ ди джей. Това привлича хиляди млади хора, които почиват всяко лято по Южното Черноморие. 
По време на пътуванията на разположение на туристите има и просторен ресторант, разположен на долната палуба. В кухнята преобладават средиземноморски специалитети и много видове прясна риба. Комфортните сепарета в ресторанта са разположени така, че всеки пасажер да има гледка към морето или островите, които се намират в района на Созопол. Това дава възможност на посетителите в ресторанта да си направят и невероятни снимки за спомен. 

Корабът „Посейдон” е предпочитано място за частни партита, тиймбилдинг и дори сватби. Може да се извършва и организиран спортен риболов. Програмата през летния сезон включва партита с известни ди джеи, музикални концерти на любими изпълнители, тематични гръцки вечери под звуците на бузуки и много други изненади. 
Специални гости на церемонията за петото издание на престижните награди ще бъдат посланици от всички държави на Балканите, депутати, министри, представители на браншовите организации, хотелиери и туроператори от Баканите, както и журналисти.     

В празничната програма, която слага начало на декемврийските празници, ще се включат легендата на родната естрада Джина Иванова, младата звезда Цвети Радойчева, любимката на публиката от "Черешктата на тортата" Галиана Арсова, фолклорни ансамбли и други. 
Гостите ще бъдат посрещнати от управляващите съдружници на агенция ВИП Комюникейшън Патриция Кирилова и Дончо Георгиев.
Водещи на събитието ще бъдат вечният господар на ефира Васко Мавриков и журналистката  Патриция Кирилова. 

коментари

Добави своя коментар