Air India постави стюардесите си на диета

  18 Септември 2019, 18:01     0

Air India поставя кабинния си екипаж на диета с ниско съдържание на мазнини.

В докладна записка до служителите в неделя авиокомпанията обяви, че „е предприета инициатива от директора (операции) за преразглеждане на менюто на членовете на екипажа по време на полет“, според The ​​Times of India.

„Специалната диета с ниско съдържание на мазнини“ е създадена да „осигурява лека и здравословна храна с домашно (индийско) докосване.“

Примерните ястия включват омлет от гъби с яйчен белтък, вегетариански овесени ядки и бесан чила (вид палачинка). Всички ястия са с ниско съдържание на мазнини, заявява говорител на Air India.

Въпреки че насърчаването на здравословното хранене не е новост, авиокомпанията има дълга история на "загриженост" за кабинния екипаж зад гърба си, което може да постави под въпрос намеренията, които стоят зад тази нова мярка, посочва T+L.

През 2015 г. Air India влезе в новините, когато трайно заземи 130 души от кабинния си екипаж заради наднормено тегло (повечето от тези, оставени на земята и с план за диета и упражнения, бяха жени).

Според The ​​Independent, максимално допустимото тегло за жена е било 63 килограма. По това време авиокомпанията защитаваше политиката си, като я определи като "проблем, касаещ безопасността".

През 1994 г. в САЩ бяха отменени изискванията за тегло при стюардесите след съдебен процес.

Притесненията на Air India относно теглото на кабинния екипаж датират най-малко от 80-те години на миналия век, когато авиокомпанията разпространява графици за височина и тегло на служителите.

В началото на 2000-те години от авиокомпанията посочиха, че няма да разглеждат кандидатури за стюардеси и стюарди на хора, които имат „акне или лоши зъби“.

През 2015 г.  Air India въведе сутрешна йога за всички пилоти и кабинния екипаж, „тъй като ние вярваме, че йогата носи чувство за дисциплина, както и помага да се справят по-добре със стреса на работното място“.

Новото меню на авиокомпанията идва няколко дни, след като индийският министър-председател Нарендра Моди стартира инициативата Fit India, която има за цел да насърчи физическата активност в страната./profit.bg

 

коментари

Добави своя коментар