Анализи

Туризъм по време на пандемия: един нидерландец за пътуването си до България и обратно

Четири дни преди самолетът на Том да излети от Амстердам към Мюнхен, а от там към София Кралство Нидерландия повишава нивото на риск при пътуване в България до предпоследна оранжева степен заради значително увеличаващия се брой заразени с коронавирус у нас. Въведена от още и силно препоръчителна карантина за пристигащите от България. Една магазинерка в Слънчев бряг преди седмица ми каза, че нидерландските туристи били събрани с полиция и откарани на летището в Бургас – „не, защото са направил нещо лошо, а за да могат да се приберат вкъщи“. По информация на Том, това дори се случвало с полети, платени от туроператорите.

 07 Август 2020, 10:29    0

Николинка и седемте плажлета!

В опит да бъде закрепен кабинетът "Борисов 3", началниците на държавата бяха принудени да приклекнат пред претенциите на коалиционният партньор Валери Симеонов. След тригодишна битка за друг министър на туризма, дойде моментът, в който патриотите получиха каквото искаха и поставиха начело на този, разтърсен от пандемията бранш, своята избраничка Мариана Тодорова. Сега обаче тя ще трябва да докаже, че може да танцува върху жаравата, наследена от Николина Ангелкова и обобщена в термина "плажни концесии".

 06 Август 2020, 12:11    0

Таймс: Летните курорти в България от времето на соца

Най-известни и най-продавани бестселъри стават книгите на Еперон Насъщен пътеводител на пътешественика във Франция (Traveller’s France) и Насъщен пътеводител на пътешественика из Британия (Traveller’s Britain), с които той се утвърждава като един от най-вещите наставници на пътешествениците в англо-говорещия свят.

 06 Август 2020, 10:04    0

Германският зам.-посланик: България е обичана дестинация

Българската страна ще предприеме необходимите стъпки пред германските медии с цел даване на право на отговор по отношение на излъчените от тях репортажи с невярна информация. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Йорк Шуграф, заместник-ръководител на Посолството на Федерална република Германия. Двамата обсъдиха излъчения репортаж от к.к. Златни пясъци, в който по време на организирани забавления в нощни барове на открито не са спазвани въведените от българските власти противоепидемични мерки.

 05 Август 2020, 20:39    0

"Франс прес": Слънчев бряг е празен и пуст в разгара на сезона

Огромният български курорт Слънчев бряг, който остана без чартърни полети и европейски туристи, се пита какво ще е бъдещето на масовия туризъм - модел на развитие, който бе съсипан от пандемията от коронавируса, пише "Франс прес", цитирана от БТА.

 05 Август 2020, 12:56    0

Туристическият бранш скочи срещу блокадата на Варна от протестиращите, търсят съдействие от кмета

Туристическият бранш скочи срещу блокадата на града от протестиращите. В писмо, изпратено до кмета на града Иван Портних и споделено с Varna24.bg, се настоява да бъдат взети спешни мерки. Публикуваме го без редакторска намеса:

 04 Август 2020, 18:30    0

Турция обяви, че намалява ДДС в туризма на 1%

В подкрепа на туристическия бранш, който беше един от най-засегнатите сектори от коронавируса, турското правителство обяви, че намалява данък добавена стойност (ДДС) от 8 на 1% за всички места за настаняване, ресторантите, музеите, кината и театрите.

 04 Август 2020, 12:36    0

Скандал в туризма! Браншът тотално скочи срещу Обединение „Бъдеще за туризма“

Целият туристически бранш настръхна срещу Обединение „Бъдеще за туризма“ след днешната среща на организацията с премиера Бойко Борисов. Според останалите сдружения в сектора, обединението е нелегитимно и не може да го представлява. „Тези хора не вдъхват доверие. Даже се учудвам, че премиерът Бойко Борисов ги е приел. Имат неприлично поведение“, заяви пред TravelNews Бранимир Миланов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Той се учуди, че въпреки постигнатите днес договорености, все пак утре обединението ще излезе на митинг.

 03 Август 2020, 20:41    0

Странни места по света: Там, където се срещат океаните

На Земята има пет океана, всички свързани помежду си с големи водни басейни. Исторически, първоначално имало само четири океана – Атлантически, Тих, Индийски и Северен ледовит (Арктически). През 2000 година Международната хидрографска организация (МХО) реши да провъзгласи за нов океан водите, обграждащи най-слабо населения континент на „дъното“ на земното кълбо – Антарктида. Повод за това бяха доказателствата, че този воден

 03 Август 2020, 16:10    0

Всички завръщащи се в Германия имат право на безплатен covid тест

От вчера всички, които пристигат в Германия от чужбина, могат да се тестват безплатно за коронавирус. Здравният министър призова възможността да не се пренебрегва, съобщи "Дойче веле". От днес всички завръщащи се в Германия от чужбина, имат правото в рамките на 72 часа да си направят безплатен тест за коронавирус. Не само на летищата и другите транспортни центрове - пробите ще могат да се дадат и в здравните служби или в лекарските кабинети, в съответствие с разпоредбата на здравния министър Йенс Шпан. Той призова да се използват новите възможности: "Който се завръща от пътуване, би трябвало да се тества - доброволно и безплатно".

 02 Август 2020, 07:13    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>