Анализи

Скандал в туризма! Браншът тотално скочи срещу Обединение „Бъдеще за туризма“

Целият туристически бранш настръхна срещу Обединение „Бъдеще за туризма“ след днешната среща на организацията с премиера Бойко Борисов. Според останалите сдружения в сектора, обединението е нелегитимно и не може да го представлява. „Тези хора не вдъхват доверие. Даже се учудвам, че премиерът Бойко Борисов ги е приел. Имат неприлично поведение“, заяви пред TravelNews Бранимир Миланов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Той се учуди, че въпреки постигнатите днес договорености, все пак утре обединението ще излезе на митинг.

 03 Август 2020, 20:41    0

Странни места по света: Там, където се срещат океаните

На Земята има пет океана, всички свързани помежду си с големи водни басейни. Исторически, първоначално имало само четири океана – Атлантически, Тих, Индийски и Северен ледовит (Арктически). През 2000 година Международната хидрографска организация (МХО) реши да провъзгласи за нов океан водите, обграждащи най-слабо населения континент на „дъното“ на земното кълбо – Антарктида. Повод за това бяха доказателствата, че този воден

 03 Август 2020, 16:10    0

Всички завръщащи се в Германия имат право на безплатен covid тест

От вчера всички, които пристигат в Германия от чужбина, могат да се тестват безплатно за коронавирус. Здравният министър призова възможността да не се пренебрегва, съобщи "Дойче веле". От днес всички завръщащи се в Германия от чужбина, имат правото в рамките на 72 часа да си направят безплатен тест за коронавирус. Не само на летищата и другите транспортни центрове - пробите ще могат да се дадат и в здравните служби или в лекарските кабинети, в съответствие с разпоредбата на здравния министър Йенс Шпан. Той призова да се използват новите възможности: "Който се завръща от пътуване, би трябвало да се тества - доброволно и безплатно".

 02 Август 2020, 07:13    0

Спадът в оборота на заведенията в София и големите градове е 45%

Спадът е около 45% в оборота на заведенията в София и големите градове казва Ричард Алибегов, Председател на Българската асоциация на заведенията

 31 Юли 2020, 17:34    0

Под ръководството на вицепремиера Марияна Николова ще бъде създаден Консултативен съвет по туризъм

Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ще бъде създаден Консултативен съвет по туризъм. Неговата цел е да изработи план за действие за зимния сезон и стъпки за успешен следващ летен сезон. „Искам да начертаем заедно малките и работещи такива – за година, след това за още една и спрямо постигнатото, да намираме стабилните основи, които да градим, за да вървим напред“, коментира министърът. Това става ясно по време на заседание на Националния съвет по туризъм.

 31 Юли 2020, 17:03    0

Туристическият бранш доволен от мерките на новия министър, но с още въпроси и проблеми за решаване

След обиколката по Южното Черноморие, днес във Варна пристига вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя ще участва в заседание на Националния съвет по туризъм във Варна. Преди това ще има среща с местните туристически организации.

 31 Юли 2020, 09:23    0

Първи коментари от бизнеса: Имаме перфектни реакции от новия министър на туризма

„Новият министър на туризма Марияна Николова действа перфектно и бързо. Изключително съм впечатлен от светкавичната реакция и решението за премахването на PCR тестовете за украинските туристи”, коментира пред TravelNews Красимир Станев, изпълнителен директор на „Албена“ АД.

 30 Юли 2020, 18:48    0

Нощувките в област Варна намалели с 97% през май

Общият брой на нощувките в областта във всички места за настаняване, регистрирани през май 2020 г., е 10.2 хил., или с 96.7% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година, като най-голям спад на нощувките (с 98.9%) се наблюдава в хотелите с 4 и 5 звезди. От общият брой нощувки 9.2 хил. са от български граждани, а 1000. - от чужденци.

 30 Юли 2020, 16:16    0

Перипетиите на едно германско семейство почивали у нас

Семейство В. живее в Леверн в германската провинция Северен-Рейн Вестфалия. Още през септември миналата година петчленното семейство прави резервация за почивка в България - на същото място, в същия хотел близо до Слънчев бряг, където са отсядали вече шест пъти. Но докато почива в българския курорт, семейството е информирано от свои приятели, че властите в окръга, в който живеят, са разпространили съобщение, в което се казва, че новите случаи на коронавирус в региона се дължат на прибиращите се от Косово, България, Сърбия и Албания. От съобщението се разбира още, че България е причислена към т.нар. рискови държави. А според новите правила в Германия, прибиращите се от рискови страни задължително трябва да бъдат поставени под 14-дневна карантина.

 30 Юли 2020, 14:36    0

Румен Драганов: Туроператорите са длъжни да върнат парите на 320 000 българи

Туроператорите, които правят изходящ туризъм, дължат парите на своите клиенти. Това заяви за TravelNews Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма и член на Националния борд по туризъм. Става въпрос за агенциите, които правят пътувания на българите в чужбина. Основно те протестираха вчера пред Министерския съвет и поискаха помощ от държавата чрез грантови схеми. Според информация на Евгения Димова от Обединение „Бъдеще за туризма“, което организира протеста, около 320 000 българи са предплатили почивки за ранни записвания и парите им може да потънат заради фалита на компаниите.

 29 Юли 2020, 12:25    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>