Анализи

Къде е най-благоприятно да пътуваме според зодията си

Дори и да сте от хората, които се интересуват от зодии и хороскопи, вероятно не знаете, че страните, подобно на хората, също имат свои зодиакални знаци. Затова е хубаво преди да тръгнете да проверите не само личния си хороскоп, но и този на вашата дестинация.

 24 Януари 2020, 16:00    0

Работещите в туризма искат намаляване на ДДС с 5%, слагат утре жълти жилетки

Хотелиерите и ресторантьорите започват работа с жълти жилетки в знак на протест и с настояване към правителството и парламента за законодателни промени, които да осветлят бранша. На национална среща на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново беше приета протестна декларация с пакет от мерки за борба със сивия сектор. От бранша настояват държавата да въведе задължителна регистрация по ДДС на всички обекти в храненето и туризма. Това коментираха пред БНТ Вени Петрова от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Румен Драганов от Институт за анализи и оценки в туризма.

 24 Януари 2020, 12:39    0

Отлични условия за ски в Пампорово-Мечи чал

Въпреки сухата и топла зима в родопския ни курорт условията за ски и сноуборд са чудесни. Към момента в Пампорово - Мечи чал работят 11 писти, които се обработват ежедневно и са в много добра форма.

 23 Януари 2020, 21:47    0

Топ 20 на държавите, в които е най-добре да се родиш

България се нарежда на 40-о място в света по социална мобилност, сочи нов доклад на Световния икономически форум

 22 Януари 2020, 09:55    0

Най-добрите тайни на пътешествениците

С настъпването на новата година много хора си обещават, че ще пътуват повече. И макар екскурзиите да са нещо много хубаво, цялата подготовка около

 21 Януари 2020, 08:07    0

Банско привлече хиляди деца и семейства за Световния ден на снега

Най-големият български зимен курорт Банско привлече хиляди деца и семейства днес за Световния ден на снега отбелезват днес в зимния ни курорт Банско. Празникът започна в 10 часа на Бъндеришка поляна с официалното откриване от кмета на града Иван Кадев. На събитието присъстваха още зам-кметът Стойчо Баненски и общинските съветници Димитър Русков, Александър Весков и Георги Главчев.

 19 Януари 2020, 17:00    0

Това е най-отдалеченото място от всеки континент

Южната част на Тихоокеанското течение е едно от петте основни океански течения на нашата планета и е, както подсказва името, в южната част на Тихия океан и именно там се намира точката Немо, непристъпният океански полюс, най-отдалечената точка от континенталната част на Земята.

 18 Януари 2020, 17:43    0

Българка обикаля света на мотор (снимки)

Предстои ѝ последната обиколка от околосветското пътешествие! Българката Виолета Иванова, популярна още в средите на мотористите като „желязна лейди на пътя“ има амбицията на стане първата жена, обиколила света с Harley-Davidson

 18 Януари 2020, 14:27    0

Снежни емоции и екзотични вкусове през януари в Боровец

Ски сезонът в първия планински курорт на Балканите – Боровец, е в разгара си, а благодарение на благоприятното време и усилената работа на екипите на "Бороспорт", условията за ски и сноуборд са идеални. Наред със снежните приключения Боровец и хотелите в курорта са предвидили за гостите си Тайландска вечеря с екзотични

 17 Януари 2020, 12:41    0

Слънчев бряг запазва мястото си като евтина дестинация за британците

За трета поредна година проучването на Post Office Travel Money установи, че почиващите могат да очакват

 16 Януари 2020, 17:04    0