Известен бар в Ню-Йорк е най-добрият в света за 2019 г.

  07 Октомври 2019, 18:29     0

В Лондон се състоя церемония, на която бяха обявени резултатите от тазгодишната класация за 50-те най-добри бара в света.

Освен Dante, в първата петица влизат: Connaught Bar в Лондон /2-ри/, Floreria Atlantico в Буенос Айрес (3-ти), NoMad в Ню Йорк (4-ти) и The American Bar в Лондон (5-ти).

Класацията The World’s 50 Bars се изготвя от екипа на британското специализирано списание Restaurant Magazine (издавано от William Reed Business Media), автори и на друга, по-известна за широката аудитория класация The World’s 50 Best Restaurants, която подрежда най-добрите ресторанти в света. И двете класации се правят по еднакви правила: жури, в което влизат професионалисти от индустрията и опитни дегустатори, определя победителя с тайно гласуване. Всеки от тях посочва по седем заведения, три от които задължително трябва да са извън региона, в който живее съответния член на журито. Първо се публикуват резултатите на класираните на позиции от 51 до 100, а след седмица излиза и класацията от 1 до 50.

The World’s 5 Best Bars се изготвя от 2009 г.Нюйоркският Dante е най-добрият бар в света за 2019 г.

 

Тази година специалната награда Highest New Entry, която се присъжда на заведение, което за първи път попада в класацията на максимално висока позиция, спечели барът Carnaval в перуанската столица Лиме – той дебютира в топ-50 на престижното 13-то място.

Най-добър бар в Европа е лондонският Connaught Bar, номер едно в Южа Америка е аржентинският Floreria Atlantico. В Азия победител е Atlas, в Австралия - Maybe Sammy, а в Близкия изток, където в редица държави има ограничения за продажбата на алкохол, за най-добър бар е обявен Electric Bing Sutt в ливанската столица Бейрут. /infotourism.net

коментари

Добави своя коментар