Бобфест в село Радуил

  28 Август 2019, 19:34     0

За поредна година майсторите-кулинари ще имат поле за изява по време на фестивала Бобфест в село Радуил, община Самоков. На 31 август от 11 часа, веднага след откриване на събитието, което освен кулинарен има и фолклорен характер, готвачите ще могат да представят изпитани или авторски рецепти, които са на основата на продукта боб или поне го съдържат.

bean festival Raduil

Освен това в състезанието ще могат да участват и различни тестени печива като питки, погачи, кексове, баници и други, обясняват от организаторите. За майсторите на най-вкусните гозби са предвидени награди. Всички, които искат да участват във вкусната надпревара трябва да са в 10.30 часа в Народно читалище „Христо Ботев-1903“, за да получат състезателен номер за ястието си.

bean festival Raduil

Всъщност вкусните гозби ще са част от съпътстващата програма на фолклорния фестивал, който ще се проведе в селото през уикенда. През двата дни ще имате възможност от 11 часа в събота до 5 часа в неделя да чуете автентични и стилизирани народни творби, както и да видите традиционни танци от България и Украйна.

bean festival Raduil

Фестивалът има конкурсен характер. Затова и певческите групи ще имат 10 минути на разположение, за да очароват журито, танцовите състави – 15 минути, а ансамблите – половин час. Голямата награда е наречена „Златно бобче“. Ще бъдат присъдени още медали „Златен фасулицър”, награда на кмета на село Радуил и приз на публиката.

bean festival Raduil
 
/travelbulgarianews.bg
 

коментари

Добави своя коментар