Дейли стар“: Ситуацията с COVID-19 може да превърне България в хитова дестинация за лятото

  19 Май 2020, 08:37     0
Снимка: bTV

Вестникът цитира експерт, който смята, че след падане на ограниченията страната ни може да измести курорти като Ибиса, Магалуф и Марбея

 

Ситуацията с коронавируса по света може да превърне България в хитова туристическа дестинация за лятото на 2020 година. Това написа в статия английският вестник „Дейли стар“, предава бТВ.

Под заглавието „Българският Слънчев бряг ще бъде „новият Магалуф“ след ограниченията заради коронавируса" изданието цитира експерта Ники Келвин от най-популярния уебсайт за пътуване The Points Guy. Според него след премахването на ограниченията българската дестинация може да измести курорти като Ибиса, Магалуф и Марбея.

„Ограниченията в Испания са изключително строги и едва ли тези мерки ще бъдат отменени скоро. Това означава, че горещи точки като Майорка, Ибиса, Тенерифе и Коста дел Сол ще бъдат недостъпни за по-дълго”, пише още в статията.

Посочва се, че България е сред страните с най-малко разпространение на коронавируса и това й дава сериозни предимства наред с пясъчните дюни, възможностите за водни спортове и луд нощен живот.

“България, като повечето ваканционни дестинации, понастоящем е с ограничения, но страната има едни от най-ниските потвърдени случаи на заболели в Европа”, се казва в материала на английския вестник.

В статията изрично е подчертано, че България е вероятно най-добрата възможност за лятна почивка за туристите от Острова, които за 2019 година са били над пет милиона.

От изданието са потърсили мнението и на български туроператори, които са споделили надеждата, че рестрикциите в България могат да отпаднат скоро и сезонът да продължи до края на септември.

 

 

 

коментари

Добави своя коментар