Гърция отваря пристанищата си за круизи

  29 Юли 2020, 13:24     1158      0


Гърция отваря шест пристанища за круизи от 1 август

Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис е изпратил официално писмо за решението до Международната асоциация на круизните линии (CLIA) и три от най-големите компании от круизната индустрия, чиито кораби плават до Гърция (MSC Cruises, Costa, TUI Cruises), съобщава infotourism.net.

Пристанищата са Пирея, Родос, Ираклион, Волос (Централна Гърция), Корфу и Катаколо (Олимпия).

След първоначалното акостиране в тези пристанища, круизните лайнери ще могат да посещават и всеки друг гръцки порт, който е включен в маршрута им. Теохарис обясни, че този режим може да бъде променен само в случай на ново влошаване на епидемилогичната обстановка.

„Всички круизни кораби са добре дошли в Гърция“, заяви той.

Министърът също така призова компаниите да удължат пътуванията си до края на годината и след това, така че колкото се може повече хора да им се насладят. В Гърция сезонът на круизите обикновено свршва в началото на ноември. „Сегашният сезон ще приключи в края на годината“, подчертава в писмото си Харис Теохарис.

"Гърция е първата страна, която откликна на проблемите на круизната индустрия и въведе медицински протоколи специално за тази форма на туризъм. Те са основани на публикуваните стандарти на Европейския съюз и в същото време са адаптирани към гръцкото законодателство и обстановката в страната“, акцентира министърът.

Страната има един от най-ниските проценти на коронавирусна инфекция в Европа спрямо броя на населението си.

коментари

Добави своя коментар