Хотели

Повишен интерес към планинските хотели и къщи за гости

По думите й туристът в Стара планина е облагодетелстван, тъй като не зависи от отменени чартърни полети или нелоялни концесионери. Сред вариантите за туризъм в Стара планина са планинските преходи, ездата, велотуровете, сафаритата с джип, а също и брането на гъби със специалист. Планинските преходи до върховете Ком, Емине и Ботев са сред най-търсените.

 10 Юли 2020, 17:42    0

Отново затварят нощните заведения на закрито

Властта връща част от ограничителните мерки заради драстичния скок в броя на заразените с Covid-19 в страната. Това стана ясно от извънреден брифинг на здравния министър Кирил Ананиев днес. Той посочи, че заповедите с новите, по-строги ограничения, са подписани, но към провеждането на брифинга не бяха публикувани на сайта на здравното министерство.

 09 Юли 2020, 14:45    0

Дубай отваря за туристи

Дубай отвори вратите си за туристи тази седмица, след като близо четири месеца границите на емирството бяха затворени, а полетите бяха спрени.

 08 Юли 2020, 10:44    0

Гръцки плаж с такса 7 евро за чадър и шезлонг

Снимка на гръцки плаж с такса за чадър и шезлонг набира популярност в интернет. „Гърция, плаж, днес. Безплатен обяд няма...“, пишат в групата Sandanski1.com. Таксата от 7 евро е на плажа на Амуляни. Тоа е единственият населен остров на Халкидики – на него постоянно живеят около 500 души. Разположен е в северния край на Атонски...

 05 Юли 2020, 12:27    0

Южното ни Черноморие се напълни с туристи

Пълни плажове по Южното Черноморие в първия уикенд на юли. От туристическия бранш за пръв път са толкова оптимисти за

 04 Юли 2020, 14:16    0

Kипъpска ĸoмпaния купи емблематичния xoтeл Бaлĸaн в центъра на София

Kипъpска ĸoмпaния e нoвия coбcтвeниĸ нa емблематичния xoтeл Бaлĸaн в центъра на София Peгиcтpиpaнa в Kипъp ĸoмпaния e нoвият мaжopитapeн coбcтвeниĸ нa eдин oт eмблeмaтичнитe cтoлични xoтeли - "Coфия xoтeл Бaлĸaн". Цената на сделката не е ясна. Toвa cтaвa яcнo oт дoĸyмeнти, пoдaдeни дo Koмиcиятa зa финaнcoв нaдзop (KФH) и пyблиĸyвaни нa caйтa нa Бългapcĸaтa фoндoвa бopca (БФБ). Cпopeд тяx дpyжecтвoтo "Πoтaмиpo Лимитид" щe пpидoбиe 500 пoимeн...

 02 Юли 2020, 11:39    0

Късче от рая в Хърватска

Чували ли сте английската дума wanderlust? Накратко тя означава страст към пътешествията и за разлика от почти всичко, което Covid-19 преобърна с главата надолу, този „вирус“ - да откриваш и покоряваш нови места, едва ли ще отмине някога.

 01 Юли 2020, 08:37    0

Бали масово разпродава хотелите си

Край на австралийските сърфисти и групите от китайски туристи. Липсват и почитателите на йогата, търсещи вътрешен мир като Джулия Робъртс в „Яж, моли се и обичай“,

 30 Юни 2020, 21:48    0

Загадките на маите

Една от големите исторически загадки е свързана с изчезването на древни цивилизации. Една от тях е империята на маите, които изведнъж изоставят градовете си и изчезват мистериозно. Сега обаче, ученте смятат, че са открили причината, накарала хората от тази напреднала цивилизация да напусне градовете си.

 30 Юни 2020, 19:20    0

Класация на най-красивите крайбрежия по света

Има нещо в океана, който наистина е спиращо дъха. Може би затова плажните ваканции са толкова популярни сред туристите.

 29 Юни 2020, 10:39    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>