Идва модата на градските СПА центрове

  30 Ноември 2019, 14:58     0

Релаксиращи процедури, екологично чисти храни, спорт, медитация, ароматерапия. В последните години здравословният начин на живот вече не е само мода, а траен избор. Неслучайно казваме, че здравето е най-голямото богатство. Колкото и да сме почитатели на активния живот и движенията, не можем да си кривим душите и да кажем, че не обичаме СПА и релакс. Всъщност много хора прекарват не малко от уикендите си из България в басейни, в сауни и парни бани. Но по света вече стават модерни СПА комплексите в градските зони. В тях можеш да избягаш по всяко време, защото са на една крачка от дома или работата. И какво е специалното? Възможността да отпуснеш тялото си след работа, да оставиш съзнанието си да се рее безцелно, или да се заредиш с енергия и нови идеи. А може би комбинация и от трите!
Древните римляни са познавали малкото белгийско градче с име Spa, което се води и първият курорт, предлагал лечебни процедури чрез вода. Твърди се, че градчето било толкова известно, че самата дума спа станала емблематична в английския език за място за рекреация и възстановяване. Модерните СПА центрове водят началото си още от древната традиция на къпането в топли или минерални води. Водните процедури са сърцето на спа изживяването, но те винаги са били комбинирани с множество допълнителни процедури като масажи с различни продукти, аромати и последващ ефективен релакс.
В надпреварата за привличане на клиенти започна комбинация между различните видове масажи и спа истерията измисли невероятни термини. И все пак, има четири основни изходни позиции, на които се крепи SPA за здраве и душевен комфорт: топлинните процедури, водните процедури в комбинация с масаж, козметика и активен релакс. Това е същността на понятието SPA процедура и всички допълнителни модерни процедури, продукти и комбинации не променят значението и последователността на изживяването.
„В България също започва да се усеща тази тенденция в градска среда и все повече клиенти идват за СПА активности“, заяви Паскал Дойчев, собственик на веригата Pulse Fitness & SPA. Той се надява пoдxoдът в чужбина дa мoтивиpa повече компании у нас дa paзpaбoтят cвoи yeлнec пpoгpaми по време и след работа за служителите. He e зaдължитeлнo в тяx дa ce вĸлючвa физичecĸaтa aĸтивнocт. Moжe пpocтo дa се ocигypи по-дълга почивка в наш СПА център, отбеляза Дойчев. Cпopeд нeгo дopи мaлĸитe пpoмeни дaвaт зaбeлeжитeлeн peзyлтaт в paбoтaтa нa cлyжитeлитe.
СПА центровете в градовете са достъпни за всеки гост, който желае да се възползва от най-новите и модерни възстановяващи терапии за тяло. Те предлагат изключително разнообразие от релаксиращи и възстановителни процедури. Всички тези програми например могат да се осъществят в Pulse Fitness & SPA Младост, който е удобен на всички в Бизнес Парк София.  Най-впечатляващ е луксозният спа център, разположен на ниво -1. Огромни СПА зони има още в Pulse Fitness & SPA България, бул. България и Околовръстното, Pulse Fitness & Spa PLATINUM в кв. „Хаджи Димитър“, Pulse Fitness & Spa WEST PARK в Западен парк, Pulse Fitness & Spa в Пловдив, Банско и Свети Влас.
Веригата Pulse е много повече от фитнес зала, защото 60% са уреди за спорт и зали за групови занимания. Останалата половина е спа център. Затова по света вече подобни центрове са наричани lifestyle клубове. Този път обаче България не изостава, а е сред първенците във фитнес и уелнес индустрията.

коментари

Добави своя коментар