Турагенции

Интересът на българите към екскурзии в САЩ расте двойно

   
Интересът на българите към екскурзии в САЩ расте двойно

През тази година отчитаме двоен ръст на българите, които ще отидат на екскурзии в САЩ. Това заяви за Travelnews.bg Емил Абазов, регионален мениджър на туроператора „Премио травел България“. Той очаква да заведат около 190 човека, което е сериозен ръст спрямо миналата година, когато са отишли 98 българи. „Хората, които са ходили и вече имат визи, пак искат да пътуват до САЩ и да видят други градове“, коментира Абазов. Според него българите не трябва да се плашат от визите и това да им спирачка за пътуване. Процедурата не е тежка, всичко става онлайн, а самите те помагат с попълването на формулярите и събирането на необходимите документи. „Ако имате чисто съдебно минало, нямате проблеми да получите виза“, обясни той.

Интересът към САЩ е на хора предимно на възраст 50+, които са имали мечта по време на комунизма да я видят. „Нямаме разочаровани туристи, които са посетили Америка“, подчерта Емил Абазов.

„Премио травел“ са стартирали с програма до САЩ и Канада през 2018 г. с една програма до Източното крайбрежие, която започва от Ню Йорк и се посещават 15 града. Ползват се „Луфтханза“ или „Турските авиолинии“. Групите се придружават от български екскурзоводи, които са добре обучени и запознати с Америка и Канада. Вътрешните трансфери са с автобуси, за да се разглеждат и по-малките населени места. Във Вашингтон и на други места, на които се изисква задължителното ползване на местен екскурзовод, се взимат американски водачи. Цената на екскурзията започва от 4299 лв. за 14 дни със самолетни билети, настаняване, трансфери, летищни такси, закуски, водач на български език. Посещават се Ню Джърси, Ню Йорк, преминава се през т.нар. Нова Англия и се продължава към Бостън. По пътя се спира в Нюпорт – красив пристанищен град, предпочитан за развлечение на богатите и родно място на състезанието по ветроходство Купата на Америка. Продължава се към Кеймбридж, където се разглежда Харвардския университет. След Бостън се минава през Ню Хемпшир и Върмонт, след което се пътува към канадската граница. Предвидена е обиколка на Монреал, Квебек, където се вечеря в Захарната ферма. Има кратка разходка из Отава с няколко спирки за снимки и посещение на парламента, пазара, върховния съд и др. След това се отправят към Гананюк. Продължава се към Торонто и Ниагарският водопад. Връщате се отново към САЩ. Преди това обаче има няколко спирки за снимки, като в Ланкастър, Пенсилвания. Там се посещава музея на амишите и традиционни амишки къщи, а след това се вечеря в амишки семеен ресторант. Минава се през Гетисбърг, а след това се отправяте към Вашингтон. Има кратко посещение на Филаделфия и разходка из нейните забележителности. След това се насочвате към Ню Йорк, откъдето се прибирате към България.

Компанията е пуснала през тази година нова програма до САЩ, която е по Западното крайбрежие и започва от Лос Анджелис. Казва се „САЩ – страна на свободата“ Цената е 3999 лв. за 13 дни, полети с Turkish Airlines, всички летищни такси, трансфери (модерен автобус с  климатик), настаняване, закуски на блок маса, водач на български език. Западният бряг на САЩ определено е мечтана дестинация за много пътешественици. Той предлага на гостите си огромно разнообразие от природни пейзажи, кухня, големи мегаполиси и невероятни природни паркове. Пристига се в Лос Анджелис и разбира се има обиколка. След това ще продължите през пустинята до Лафлин, известен още като „мини Лас Вегас”. Ще спрете в известното кафе „Багдад”. Има екскурзия до Гранд Каньон през Кингман. След това ще отпътувате към Селигман по красивия стар път 66. Следобед ще се насладите на величествената красота на Гранд Каньон с няколко фото-спирки на река Колорадо и „Рисуваната пустиня”. Отпътуване към „Долината на паметниците”. Спирка в туристическия център, откъдето можете да се насладите на уникалната гледка на релефните форми Mitten and Merrick Butte. Ще продължите обиколката към езерото Пауъл, където ще имате възможност за полет над езерото. Спирка в парка Глен Каньон, в който се намира и вторият най-високо разположен язовир в Америка. Оттук ще се насладите на красивата гледка към езерото Пауъл, където кристалносинята вода се разбива в червените скали. Нощувка в Кейнаб или Пейдж. Предвидено е посещение на американския щат на мормоните Юта, Брайс каньон, естествения амфитеатър, голям 24 км, където ще бъдете очаровани от многоцветния свят на пясъчни кули и върхове.

Следобед ще отпътувате към Лас Вегас, където ще можете да се включите в екскурзията „Нощен Лас Вегас”. Отпътуване към „Долината на смъртта”, където ще откриете уникални гледки. Спирка във Фернс Крийк. Продължаване към Бейкърсфийлд, посещение на Националния парк „Секвоя”, един от най-красивите в Калифорния. Следобед ще отпътувате към Модесто или Мерсед за нощувка. Не е забравен и Сан Франциско. Прави впечатление и посещението на полуостров Монтерей, известен със своите прекрасни къщи и плажове. В Монтерей ще имате посещение на рибарския кей и известната улица „Cannery Row”. След това ще се насладите на обиколка на очарователния град „Carmel-by-the-sea”, известен със своите старинни къщи, прекрасни художествени галерии и уникални магазини. Екскурзията продължава до Ломпок / Санта Мария. Не си мислете, че са забравени известните Санта Барбара, където панорамните пътеки граничат с бели пясъчни плажове, продължаване на обиколката към Лос Анджелис през плажа Малибу. Оттам обратно за България.

Третата програма е „САЩ - Флорида и южните щати“, чиято цена 3499 лв. за 11 дни е с полет на Турските авиолинии, нощувки, трансфери, закуски, български водач. Включва харесвания от много туристи Маями, Тампа, Панама, Орландо, Ню Орлиънс в щата Луизиана, Монгомъри – столицата на щата Алабама, Савана, щата Джорджия.

„Премио травел“ планира да пусне две нови програми за 2020 г. до САЩ и Канада. Едната е Източна Канада с круиз до Аляска. Втората е Флорида с круиз до Бахамите.

Туроператорът е собственост на регистрираната в Холандия Premio Travel Group, която е на австриеца Мартин Пашингер, който е и изпълнителен директор. Групата оперира предимно в Централна и Източна Европа. Присъства в Австрия, Чехия, Унгария, Полша, България, Румъния, Украйна, Молдова, Естония, Хърватия, Сърбия, Словакия, Латвия и Словения.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати