Испания предприе извънредни мерки за спасяване на туризма

  15 Септември 2020, 10:59     2353      0
Снимка: google

 

 

 

 

Правителството в Испания предприе допълнителни мерки за спасяването на туризма в страната, който представлява 12,7% от БВП, съобщава БНР.

Според „Екселтур“, асоциацията на 33 от най-важните туристически фирми в страната, загубите за 2020 г. от туризъм ще са около 100 млрд. евро. Миналата година повече от 83 млн. туристи са посетили Испания , а до момента през 2020 г. са пристигнали едва 13 милиона. Затова правителството обмисля спасителен план.

Планира се на 15-те испански града, които са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, ще бъде отпусната финансова помощ. Целта е да се улесни поддръжката на историческите забележителности, чийто приходи са спаднали значително от слабия туристически сезон. Министърът обясни пред журналисти, че парите ще дойдат от правителството, което ще работи с всички автономни общности в рамките на европейския план за възстановяване. Част от този план е осигуряването на безопасни туристически коридори, които да гарантират на чужденците, че няма да се заразят с Covid-19. Такъв е предвиден за Канарските острови, в опит да се спаси туризма през идващата зима.

коментари

Добави своя коментар