Истинското лице на Хонконг

  11 Юни 2019, 12:43     0

Вижте какво е да живееш в един от най-гъсто населените мегаполиси в света

Хонгконг е натоварен и забързан район. Това е едно от най-гъсто населените места в света. В сградите има колоритни и симетрични апартаменти, които обаче са изключително тесни. Много от хората живеят в така наречените „домове ковчези”, които са толкова малки, че човек не може дори да си изпъне краката.

Няма да повярвате колко много хора са готови да убият, за да се сдобият с дом в Хонконг. Това е мястото, в което 720 хиляди души се борят за 100 квадратни метра.

Резултат с изображение за /galleries/view/2019/06/06/8590/

Голяма част от жилищата в мегаполиса са с размер 15 квадратни метра, които можете да закупите на "съблазнителната" цена от 0,5 милиона долара, посочва Global Voices. 

В централната си част Хонг Конг няма паркове и дори малки градинки. В кварталите всяко парче земя се усвоява при възможност - детски площадки пред многоетажни блокове са с площ не повече от 2 на 2 метра и са разположени буквално пред входовете.

Резултат с изображение за honkong

Една от по-известните забележителности е най-високата точка, откъдето човек може да види панорамни гледки от острова, както и блестящите корони на небостъргачите, пристанището "Виктория" и други острови.

Във въздуха обичайно се носи мъгла. Заради гъстия смог на места за туристите са поставени панорамни фотопана, пред които всеки да може да се снима.

Резултат с изображение за honkong

Централният кей е център на Хонконг за всички хубави неща в живота: пазаруване, храна и партита.

Хонконг – претъпкан мегаполис, смог, различни миризми, страшна врява и мултиазиатски привкус. Но и ултрамодерен, луксозен бизнес и туристически център. С много лица. /NOVA

коментари

Добави своя коментар