Изграждат най-дългата водна пързалка в света

  03 Юли 2019, 18:58     0

Приключенията на водните пързалки приличат на най-красивите моменти в живота. Воден парк в Малайзия се надява да удължи преживяването на посетителите, като изгради най-дългата водна пързалка в света, която се очаква да бъде открита през август.


Тематичният парк ESCAPE на остров Пенанг изгражда водна пързалка с дължина 1 139 метра, която ще разбие световните рекорди, когато строителството й приключи. Очаква се това да стане през юли.
Според парка, спускането по нея ще продължава четири минути и ще превежда посетителите през терен от джунгла и дървени навеси, съобщава T+L.


"Подобряването на световния рекорд никога не е било наше намерение", каза Сим Чу Хенг, главен изпълнителен директор на компанията майка на ESCAPE Sim Leisure Group. И посочва, че идеята е приключението да продължава малко по-дълго от обичайното.

Пързалката се изгражда от полимер, подсилен с влакна, предназначени да издържат на условията в джунглата в продължение на години.


Особено впечатляващо е, че всичко се строи без тежка техника, като част от ангажимента на парка за опазване на околната среда. 

За много хора идеалната лятна ваканция задължително включва водна пързалка Паркът прескача и още един неприятен момент, свързан с водните пързалки: изкачването до върха. Посетителите ще могат да използват кабинков лифт за целта.

Настоящата най-дълга водна пързалка в света се намира в Ню Джърси, в тематичния парк Action Park. Тя се простира на около 600 метра, а спускането отнема около 90 секунди. Малайзийската пързалка ще бъде почти два пъти по-дълга. Средната дължина на нормална водна пързалка пък е около 200 метра.

//pochivka.blitz.bg

коментари

Добави своя коментар