Известни музеи предлагат виртуални обиколки

  22 Март 2020, 14:19     0

Пътуването често е невъзможно  по финансови, лични или професионални причини. А и в сегашния момент  градовете по света помолиха хората да ограничат пътуванията, да практикуват социално дистанциране и да работят от дома си, за да спрат разпространението на коронавируса.

Google Arts & Culture си партнира с 1200 музея и галерии по целия свят. Представените колекции варират в зависимост от музея, но повечето включват онлайн експонати, който ви позволява да ги разгледате. Помислено е и за търсене по карта.

Да останеш у дома (независимо дали се самокарантираш или просто избягваш обществени пространства) може да бъде изключително скучно. Сега, можеш да посетиш световно известни музеи  без да трябва да напускаш дивана си.
 

Британски музей, Лондон

Този емблематичен музей, разположен в сърцето на Лондон, позволява на виртуалните посетители да обиколят Големия двор и да открият древните камъни от Розета и египетските мумии. Можете също да намерите стотици артефакти във виртуалната обиколка на музея .

Лувърът

(на френски: Le musée du Louvre) е най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света с 9,3 млн. посетители за 2013 г. Посетете изложбените зали и галериите на музея, съзерцавайте фасадите на Лувъра …
Направете на виртуална обиколка и се насладете на гледката, благодарение на спонсорството на Shiseido.

Musée d’Orsay, Париж
Можете  да се разходите из тази популярна галерия, в която се помещават десетки известни произведения на френски художници, работили и живели между 1848 и 1914 г. Погледнете художествени произведения от Моне, Сезан и Гоген, наред с други.
Музей Пергам, Берлин

Като един от най-големите музеи в Германия, Пергамон има какво да предложи – дори физически да не можете да бъдете там . Този исторически музей е дом на изобилие от древни артефакти, включително Ищарската порта на Вавилон и, разбира се, Пергамския олтар.

Национален музей на антропологията, Мексико

Построен през 1964 г., този музей е посветен на археологията и историята на предиспанското наследство на Мексико. Има 23 изложбени зали, пълни с древни артефакти, включително някои от цивилизацията на маите.
 

Guggenheim Museum, Ню Йорк

Функцията Google Street View позволява на посетителите да обиколят прочутото спирално стълбище на Guggenheim, без изобщо да напускат дома си. Оттам можете да откриете невероятни произведения на изкуството от епохата на импресионистите, пост-импресионистите, модерните и съвременните.

Rijksmuseum, Амстердам
Разгледайте майсторските произведения от холандския Златен век, включително произведения от Вермеер и Рембранд. Google предлага обиколка на този емблематичен музей, така че можете да се чувствате така, сякаш всъщност се лутате из залите му

Музей на Ван Гог, Амстердам

Всеки, който е почитател на този трагичен, гениален художник, може да види произведенията му отблизо, като посети практически този музей – най-голямата колекция от произведения на изкуството на Винсент ван Гог, включително над 200 картини, 500 рисунки и повече 750 лични писма.

Галерия Uffizi, Флоренция

Тази по-малко известна галерия съдържа художествената колекция на една от Флоренция, най-известните фамилии в Италия, de’Medicis. Сградата е проектирана от Джорджо Вазари през 1560 г. специално за Cosimo I de’Medici, но всеки може да обикаля нейните зали от всяка точка на света .

MASP, Сао Пауло

Museu de Arte de São Paulo е първият модерен музей в Бразилия. Произведения, поставени върху изчистени рамки, изглеждат все едно, че произведенията на изкуството витаят в средата. Направете виртуална обиколка, за да изпитате чудесния дисплей за себе си.

Музеят на Дж. Пол Гети, Лос Анджелис

В този музей в Калифорния могат да бъдат намерени европейски произведения от 8 век. Направете обиколка, за да откриете огромна колекция от картини, рисунки, скулптури, ръкописи и снимки.

Национална художествена галерия, Вашингтон, окръг Колумбия

Този известен американски музей на изкуството разполага с два онлайн експоната чрез Google. Първият е изложба на американската мода от 1740 до 1895 г., включващ много визуализация на дрехи от колониалната и революционната епоха. Втората е колекция от произведения на холандския бароков художник Йоханес Вермеер.

Национален музей на съвременното и съвременно изкуство, Сеул

До един от популярните музеи в Корея можете да намерите достъп от всяка точка на света. Виртуалната обиколка на Google ви пренася през шест етажа на съвременно изкуство от Корея и по целия свят.

Dalí Theatre-Museum

Виртуална разходка 

The Doge’s Palace – Venice, Italy

Дворецът на дожите отворя врати като музей през 1923 г. Построен във венециански готически стил, той привлича вниманието не само с красивата си фасада. Виртуална разходка из него може да направите тук

Списъкът с музеи ще се увеличава, но ние искрено се надяваме, че това няма да попречи на повечето от нас да се докоснат до тези места по стария начин 

 

 

 

коментари

Добави своя коментар