Камион превърнат в дом на колела (снимки)

  10 Януари 2020, 15:19     0

Британска двойка пътува из Европа по доста интересен начин.

Йона Стюарт и Мартин Хил са превърнали камион за доставка на хляб в малък мобилен дом, който им позволява да обикалят Стария континент на воля.

Двамата се запознала докато работели във Френските Алпи по време на зимния сезон, като на даден етап решили да придобият собствен дом, пише profit.bg.

В крайна сметка те решили да купят камион, като само за няколко месеца променили всичко в него, така, че да заприлича на малък уютен дом на колела, предава Business Insider. 

 

Стюарт и Хил живеели в малък кемпер докато работели във Френските Алпи.

Докато обмисляли, как да продължат напред с покупката на дом, двамата решили да създадат свой кемпер от нулата, вместо да влагат средства в къща или в поправка на стария кемпер.

След търсене в интернет, двойката се спряла на жълт камион в ebay на цена от 4 600 долара.

Площта на товарната част достига 8 метра дължина и 2 метра пирочина, но двамата успели с много труд да се възползват максимално от наличното пространство.

„Имам познания в дизайна. Мартин разбора от електрификацията, водопровода и като цялообича да майстори неща за удоволствие, поради което работехме успешно заедно”, казва Стюарт.

Превръщането на камиона в дом отнело 4 месеца, като двамата не били на работа в това време, което им позволило да се занимават с идеята си по цял ден.

Така в крайна сметка, камионът се превърнал в истински дом с отделна спалня, дневна, кухня и баня.

По думите на Стюарт, всичко това им позволява да живеят с доста ниски разходи, като отделят едва по 50 долара месечно за газ и гориво за отопление.

Камионът разполага със соларни панели, които осигуряват голяма част от необходимата енергия за малкото домакинство.

Въпреки интересната идея, Стюарт предупреждава, че този начин на живот не е за всеки.

„Животът в малък дом не е за всеки. Това е напълно различен начин на живот.”, добавя Стюарт.

снимки: Iona Stewart/ Facebook

/profit.bg

 

 

коментари

Добави своя коментар