Класация на най-красивите крайбрежия по света

  29 Юни 2020, 10:39     0

Има нещо в океана, който наистина е спиращо дъха. Може би затова плажните ваканции са толкова популярни сред туристите.

По целия свят ще откриете, че някои от най-колоритните места и очарователни села са построени по крайбрежието и сякаш допълват изключително живописния пейзаж, пише profit.bg.

Вижте кои са най-колоритните и красиви крайбрежия, които си заслужава да посетите поне веднъж в живота.

Френска Ривиера (Франция)

 

Югоизточна Франция отдавна е гореща точка за ваканция за богатите и известните, привличайки тълпите към средиземноморския си климат, разкошната архитектура, кухнята и местата за настанявате, плажовете и пристанищата.

Френската Ривиера е дом на красиви селца, както и сцена на изкуствата, която не само привлича много художници, но и вдъхновява местни грънчари и занаятчии.

Коралово крайбрежие (Фиджи)

Прекрасните острови на Фиджи са сами по себе си дестинация, но Кораловото крайбрежие, което обхваща 100 км по южното крайбрежие на остров Вити Леву, е особено зашеметяващо и пленява с множество курорти с бели пясъчни плажове и уединени места за плуване.

Коста Верде (Бразилия)

Простиращо се от Рио де Жанейро до Сао Пауло по югоизточния бряг на Бразилия, Коста Верде е едно изключително място, обградено с величествените планински вериги и бели плажове.

Залив Ха Лонг (Виетнам)

Сам по себе си природно чудо, заливът Ха Лонг, който се намира в североизточната част на Виетнам, се състои от около 3000 малки островчета - много от които са драматични варовикови образувания, много от които разполагат с невероятни тропически гори и огромни пещери.

Северен бряг (Хавай)

Северният бряг на Оаху се простира само на около 14 км, но е световно известен със своите зимни състезания по сърф, благодарение на големите си вълни. Лятното време носи по-спокойни води и възможности за гмуркане с шнорхел сред живи корали и риби.

Крайбрежието на Амалфи (Италия)

Известно със своите спиращи дъха гледки и причудливи рибарски селища, крайбрежието на Амалфи е любима дестинация за меден месец и дом на някои от най-добрите маслинови горички и лимонови дървета.

Занзибар (Танзания)

Полуавтономният остров Занзибар, разположен непосредствено до брега на континенталната част на Танзания, е все още не толкова популярна туристическа дестинация, но това го прави изключителен, с тропически гори, плажове с бял пясък и нежни тюркоазени води.

Чинкуе Тере (Италия)

Разходка из някое от петте села на Чинкуе Тере е променящо живота преживяване. Единственият начин да ги обиколите е с лодка, влак или пеша, тъй като да вземете кола е изключително трудно. Нашият съвет е да изберете лодка, за да се насладите на бреговата ивица, изпълнена с на колоритната архитектура на скалните селища.

Албанска Ривиера (Албания)

Преминаваща по североизточното Йонийско море, Албанската Ривиера се отличава със стари замъци, усамотени плажове, планински проходи, цитрусови и маслинови гори и традиционни средиземноморски села.

Далматинско крайбрежие (Хърватия)

 

Мекият средиземноморски климат на Далматинското крайбрежие на Хърватия го прави приятно място по всяко време на годината, а средновековната му архитектура, най-добрите плажове и великолепните залези са преживяване, на което всеки трябва да се наслади.

 
 
 

коментари

Добави своя коментар