Ла Томатина – най-големият бой с домати

  28 Август 2019, 17:41     0

Най-голямата битка с храна храна в света - La Tomatina (Ла Томатина) се завърна за 74-и път днес с 22 000 участници и смайващите 145 000 домата.

La Tomatina започва през 1945 г. по време на парад в град Буньол близо до Валенсия, когато група деца започнали да замерят с домати мъж, който им се скарал, и го съборили на земята. На следващата година децата донесли домати от домовете си, за да ги хвърлят един върху друг и през годините традицията ескалира. Днес хиляди пътуват от цял свят, за да участват в лудия фестивал.

 


Големи камиони се движат по малките улички, натоварени с домати, които участниците хвърлят един върху друг. Целият град е червен и всички хора носят бели тениски, които скоро се накисват в доматен сок. 
 
Шествието минава през града до главния площад, където доматеният сок е толкова дълбок, че преминаващите на практика трябва да преплуват от другата страна.
 

 
След двубоя възрастните дами от селото могат да бъдат видени да стоят на вратата на своите градски къщи с маркучи, за да почистят миризливите, червени и добре мариновани участници.
 

 
Стотици местни полицаи и служители по сигурността присъстват на събитието, за да гарантират безопасността на участващите.
 
/economic.bg
Снимки БТА
 

коментари

Добави своя коментар