Lonely Planet обяви 10-те най-добрите азиатско-тихоокеански дестинации за 2019 г.

  05 Юли 2019, 11:27     0

От тучни лозя и тюркоазени океански води до бляскави градове и храмове от 12-ти век  -това е палитрата от невероятни дестинации в Азиатско-тихоокеанския регион. Ако се колебаете кое място да изберете за следващата си почивка, новият обзор на Lonely Planet за най-добрите места в региона може да помогне.

Сайтът публикува годишния си списък "Най-добрите в Азия", но тази година списъкът се разширява до Австралия, Нова Зеландия и Тихия океан.

Първото място за 2019 г. е присъдено на град Маргарет Ривър и региона на южна Западна Австралия, известен със своите вина, сърф и невероятно крайбрежие. В района се намират плажът Meelup с прословутите си бели пясъци, а туристите могат да посетят и множество фестивали за хранене, включително Gourmet Escape и фестивалът на трюфелите.

На второ място в списъка е Шикоку, четвъртият по големина остров в Япония. Той постепенно става все по-посещаван от международни посетители, казва Lonely Planet, и има някои невероятни места, включително изворите Наруто, замъкът Кочи и долината Ия.

Топ три оформя Заливът на островите и северната част на Нова Зеландия. Там ще се насладите на почивка на субтропични острови, маорско наследство и зашеметяващи пейзажи.

Ето и целият Топ 10:

1. Маргарет Ривър и южна Западна Австралия

2. Шикоку, Япония

3. Заливът на островите и северна Нова Зеландия

4. Сингапур

5. Острови Кук

6. Централен Виетнам

7. Фиджи

8. Палаван, Филипини

9. Пекин, Китай

10. Камбоджа

/economic.bg

коментари

Добави своя коментар