LOT разработва хъб в Будапеща и пуска нови полети

  31 Юли 2019, 15:01     0

Полската авиокомпания LOT последователно разширява мрежата си от връзки от Будапеща. На 22 септември 2019 г. LOT възнамерява да лансира директни полети на дълги разстояния до Сеул, а на 30 март следващата година има намерение да лансира шест нови дестинации, в това число София, Прага, Белград, Щутгарт, Букурещ и Брюксел, като по този начин ще оперира 12 дистинации от Будапеща. Лансирането на нови международни полети от Унгария бележи друг етап на пазарна консолидация в Централна и Източна Европа, с който LOT понастоящем се превръща в безспорен лидер.
Обявената миналата година стратегията на развитие на мрежата на LOT в Будапеща, към днешна дата е реализиран факт. Считано от 30 март 2020 г., т.е. за по-малко от две години от лансирането на директни полети на дълги разстояния до САЩ, броят полети, оперирани от LOT от столицата на Унгария ще достигне общо 12 – пътници ще летят директно до Варшава, Краков, Лондон сити, Букурещ, Брюксел, Щутгарт, Прага, Белград, София, както и до Ню Йорк сити, Чикаго и Сеул. За да оперира новообявените си европейски полети, в Будапеща ще се разположат за постоянно три Ембраер 195s на LOT. Считано от следващия летен сезон, самолетния парк на превозвача в Будапеща ще възлези на четири въздухоплавателни средства за полети на къси разстояния и един Boeing 787 Dreamliner. 
Ще се извършват полети от Будапеща до Сеул три пъти седмично с Boeing 787 Dreamliners въз основа на следното разписание:
LO2001 11:25 – 6:05 (+1) BUD-ICN   Вторник, петък и неделя
LO2002 07:35 – 12:20 ICN-BUD  Понеделник, сряда, събота
“Днес обявяваме друг етап от развитието на хъба на LOT в Будапеща – за по-малко от два месеца възнамеряваме да въведем полет до първата дестинация на LOT в Азия – от Унгария до Сеул. Това е още една повратна точка в историята на LOT. Сигурен съм, че услугите ни ще удовлетворят очакванията, както на унгарците, така и на корейците, както и на пътниците от целия регион на Централна и Източна Европа. Туризмът и бизнес потенциалът между Будапеща и Сеул е огромен – годишният пътнически трафик по този маршрут достига 70,000, а броят пътници, пътуващи ежегодно между региона на Централна и Източна Европа и Сеул надвишава 750,000 ,” казва Рафал Милцарски, Главен Изпълнителен Директор на LOT Полските авиолинии. 
Графикът на Будапеща-Сеул е разработен, така че да осигури удобни трансфери в Будапеща, започващи от 1 час за свързващи полети до други европейски градове, в това число до Щутгарт, Прага както и Варшава. Полетът Будапеща – Сеул ще трае по-малко от 12 часа. 
“Възнамеряваме също така да лансираме четири нови дестинации, а именно, София, Прага, Белград и Щутгарт през следващия летен сезон, като по този начин изпълняваме обещанието си, дадено пред Унгария, да се превърнем в единствената авиолиния, предлагаща директни и най-удобни връзки от Будапеща до САЩ, Азия и Европа. Освен това, изпълняваме полети до всяка една от тези дестинации от Варшава и сме удовлетворени от резултатите. Анализите ни показват, че тези дестинации разполагат с огромен потенциал за постигане на успех също и в Унгария,” добавя Рафал Милцарски. 
Почти два пъти на ден ще се изпълняват полети до Прага и Щутгарт (с изключение през уикендите). Дистинации до София и Белград ще се изпълняват ежедневно, седем дни седмично. 
Освен лансирането на нови дестинации от Будапеща, LOT също така приспособява избрани полети. За предстоящия зимен сезон, LOT ще намали честотата на полетите до Ню Йорк сити от 4 на 3 полета седмично, докато полетите до Чикаго ще са сезонни и ще се извършват единствено през лятото. Също така, поради заземяването на Boeing 737 MAXs, LOT е решил да отложи лансирането на преди това обявени полети до Брюксел и Букурещ за 30 март 2020 г. По този начин през следващия летен сезон пътниците от Унгария ще могат да летят до още щест нови европейски дестинации. 
“Последователно реализираме стратегията си за растеж в Будапеща, като приспособяваме услугите си, така че да удовлетворят нуждите на пътниците, и текущите оперативни условия. Търсенето на полети до/от САЩ е до голяма степен сезонно, което значително се отразява на рентабилността на полетите. Друг фактор е недостатъчната захранваща мрежа. Ето защо решихме на 30 март да открием шест нови европейски дистинации от Унгария. Отделно от големия бизнес и туристически потенциал на така наречения трафик от точка до точка, те също така ще включват връзките ни с дълги разстояния до САЩ и Южна Корея,” добавя Рафал Милцарски. 
Понастоящем, кабинният екипаж на LOT, изпълняващ директни полети на дълги разстояния от Будапеща, възлиза на общо 80 стюарди / стюардеси и приблизително десетки унгарски пилоти. LOT набира на нови кандидати и планира да назначи приблизително 150 нови пилота до края на 2019 г., които да работят в базите му във Варшава и Будапеща. Лансирането на нови полети от Будапеща е още един елемент от изпълнението на стратегията за рентабилен растеж на LOT Полски Авиолинии, целта на която е да изгради позиция на водеща авиолиния в Централна и Източна Европа.  
Могат да се закупят билети за полетите между Будапеща и Сеул посредством всички продажбени канали, в това число през уеб сайта lot.com, Центъра за контакти на LOT, туристическите офиси на LOT, и туристическите агенти. Считано от 7 август 2019 г. ще се предлагат билети за полетите до новите европейски дестинации, т.е. от Будапеща до Белград, Щутгарт, София и Прага. 

LOT Полски Авиолинии е съвременен превозвач, свързващ Централна и Източна Европа с останалата част от света. През 2018 г., LOT е превозил близо 9 милиона пътници, до 2 милиона повече от предходната година. Ежегодно LOT предоставя удобно пътуване като част от 111 връзки в цял свят. Офертата му включва директни полети на дълги разстояния до летища в: Съединените американски шати, Канада, Китай, Япония, Южна Корея, Сингапур, Индия и Шри Ланка. Полският превозвач последователно увеличава честотата на полетите си и подобрява предлагането си до тези дестинации, като по този начин затвърждава позицията си в Централна и Източна Европа. Изпълнява полети на дълги разстояния с Boeing 787 Dreamliner, един от най-усъвършенстваните ширококорпусни въздухоплавателни средства в цял свят. През 2019 г., полският превозвач чества 90-тата си годишнина. LOT е една от най-международните и познаваеми полски марки.

коментари

Добави своя коментар