„Луфтханза“ се готви да полети. Авиокомпанията предлага пререзервиране на самолетни билети до края на 2021 г.

  20 Май 2020, 16:46     1115      0

Германската авиационна група Lufthansa Group удължава периода на безплатно пререзервиране на самолетни билети до края на 2021 г. От юни, авиокомпаниите от групата - Lufthansa, Eurowings и Swiss, ще разширят своя полетен график. Освен това германският авиопревозвач е разкрил дъщерните си дружества в „данъчни убежища“, за да получи държавна помощ.

Авиокомпаниите на Lufthansa Group сега предлагат на пътниците, които желаят да променят датата на пътуването си, еднократно презаписване безплатно за същия маршрут и същия клас пътуване. Новата дата на пътуване трябва да бъде преди 31 декември 2021 г., вместо до 30 април 2021 г., както беше досега, съобщава infotourism.net.

Новото правило, което позволява на клиентите на Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines и Air Dolomiti да отложат летните си ваканции от 2020 г. до 2021 г., се прилага за билети, резервирани до и включително 30 юни 2020 г. и с потвърдена дата на пътуване до 30 април включително 2021. Полетите трябва да бъдат пререзервирани преди първоначално планираното начало на пътуването.

Юнско разписание с 1800 полети седмично

От юни месец Lufthansa, Eurowings и Swiss ще предлагат 1800 полети седмично до над 130 дестинации по целия свят. По този начин графиците за репатриране ще приключат на 31 май. Общо 160 самолета, два пъти повече от май, ще обслужват 106 летища в Германия и Европа, включително плажни дестинации като Майорка, Силт, Рощок и Крит.

През първата половина на юни полетната програма включва също 19 дестинации на дълги разстояния, с 14 повече, отколкото през май. Като цяло, трите авиокомпании ще предлагат над 70 полета седмично на дълги разстояния в чужбина до средата на юни, почти четири пъти повече, отколкото през май. По-нататъшното възобновяване на полетите на дълги разстояния на Lufthansa се планира за втората половина на юни, тъй като се очаква европейските правителства да отменят забраните за пътуване, които са в сила до 15 юни.

Междувременно, в опит да получи държавна помощ от германското правителство, Lufthansa Group публикува имената на всички свои дъщерни дружества, базирани в "несъдействащи данъчни юрисдикции", съгласно списък на Европейския съюз. След като редица германски политици поискаха разяснения „защо Lufthansa има дъщерни дружества в данъчни убежища“, компанията разкри желаната информация, изтъквайки че „всички са компании с оперативен бизнес (например производство на храна и логистични услуги за местни авиолинии и летища), които принадлежат към LSG Group."

Списъкът включва Arlington Services и Sky Chefs de Panama (и двете дружества са базирани в Панама), LSG Catering Guam и LSG Lufthansa Service Guam (и двете са базирани на територията на САЩ), Goddard Catering Group ( Кайманови острови) и други. "Естествено, националните и международните правни и данъчни разпоредби се спазват във всички страни, в които Lufthansa Group оперира", заявява компанията в изявление.

Преговори за финансов пакет от 9 милиарда евро

Deutsche Lufthansa понастоящем договаря стабилизационен пакет на стойност 9 милиарда евро с германския Федерален фонд за икономическа стабилизация, включително малчаливо участие, обезпечен заем или евентуално участие на германското правителство в основния капитал на компанията. Условията също трябва да бъдат в съответствие с Временната рамка на ЕС, включително отказ от бъдещи плащания на дивиденти.

коментари

Добави своя коментар