Малдивите стават все по-скъпа дестинация

  08 Юли 2020, 12:36     1072      0

Малдивите са известни с това, че са една от най-скъпите дестинации за почивка в света. Но архипелагът може да стане още по-скъп вследствие на пандемията от COVID-19.

В изявление на Министерството на туризма на страната се посочва, че Република Малдиви обмисля да приема отново международни туристи на 1 юли, но това ще се случва с нови правила и разпоредби, пише "Почивка".

Едно от най-важните от тях: посетителите ще трябва да резервират ваканции с продължителност повече от 14 дни, съобщава The ​​Telegraph.

Пътуващите, готови да прекарат две седмици на Малдивите, ще трябва да кандидатстват за туристическа виза преди посещението си, което ще им струва 100 долара. Те също така ще трябва да си направят застраховка, както и да представят отрицателен тест за коронавирус седмица преди пристигането си.

Когато стъпят на малдивска земя, те ще трябва да платят още 100 долара за поредния тест и ще бъдат поставени под карантина, докато резултатите от него са готови, което може да отнеме от 3 до 12 часа.

На Малдивите има около 200 курортни острова, повечето от които в момента са затворени. Около 26 курорта, или 3000 стаи, са предвидени от правителството за карантинни цели или изолация по време на пандемията от коронавирус.

В около 10 курорта са настанени чуждестранни посетители, които смятат, че е по-безопасно да останат на Малдивите, отколкото да се върнат у дома.

Страната е затворена за чуждестранни граждани от 27 март, което се отрази значително върху икономиката й, зависима от туризма. Но дори и Малдивите да проиемат отново туристи това лято, те няма да са от всички части на света.

Понастоящем страната е въвела ограничения за пътуване за гражданите на 12 страни, включително САЩ, Обединеното кралство и Китай.

Правителството може да отвори отново границите за регионален трафик от Азия през третото тримесечие на 2020 г., а туристи от Европа могат отново да бъдат приветствани през октомври или ноември, според TTG Asia.

От началото на пандемията от коронавирус Малдивите са регистрирали 1457 потвърдени и 5 смъртни случая.

/ pochivka.blitz.bg 

коментари

Добави своя коментар