"Мекица и кафе" отваря в Пловдив

  11 Август 2019, 18:22     0

Известното столично заведение "Мекица и кафе" ще отваря в Пловдив, видя репортер на Travelnews. То ще се намира на ул. "Княз Александър Първи" номер 1 (до Джумаята). Така любимата закуска на софиянци скоро ще я има и във втория най-голям град в България.

В Мекица и кафе ще се предлагат освен най-хубавите мекици и най-разнобразни домашните десерти, които също ще се приготвят на място и ако си решил да се поглезиш с нещо сладко и прясно, можеш да си вземеш от сладкия им салам, скаличките, тортите или чийзкейка с крема сирене, отново приготвяно от екипа в кухнята на заведението по тайна рецепта. Ако пък търсиш по-лека закуска, не се тревожи - имат и пълнозърнести мекици, които не се правят с мая, а със сода и са напълно постни, без да съдържат мляко и яйца.

Понеже не върви само да похапваме, за пълно вкусово щастие в Мекица и кафе предлагат и разнообразни напитки - от айрян, през домашна лимонада с краставица (страхотна е, довери ни се), до студен био чай. И да не забравяме най-важното - втората дума от името на заведението. Кафето, което предлагат в Мекица и кафе, е италианското Caffè Moak, идващо от сицилианския град Модика. А богатият му вкус и плътен аромат го правят чудесна компания на мекиците и десертите.

коментари

Добави своя коментар