Министър Ангелкова: твърденията за лоша година в туризма са манипулации

  01 Декември 2019, 11:37     0

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви пред журналисти в Народното събрание, че са опит за манипулация и внушения твърденията за това, че годината е била лоша за сектора. Такъв анализ представиха в понеделник от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. 

Тя отново обяви, че за първите 9 месеца на годината над 7.8 млн. чуждестранни туристи са посетили България, което е "само 0.8 % спад на фона на цялата "трагедия", която се описваше юни".

Обяви "по спомен", че когато през 2014 г. е създадено Министерството на туризма, туристите са били над 6.8 млн., а през 2018 г. те вече са над 9.2 млн. "Това са фактите, това са цифрите", обяви тя, цитирана от агенция "Фокус". Допълни, че приходите от чуждестранни туристи са над 8.4 млн. лв., което е 34% ръст, сравнено с 2014 г. Така че тези цифри и факти показват, че независимо от трудностите, от изключително силната конкуренция, ние успяваме да постигаме изключително добри резултати, заключава министърът. "Ние успяхме да привлечем и да задържим доверието и устойчивостта", подчертава тя.

Тя бе в Народното събрание за първото четене на предложени от нея промени в Закона за туризма.

коментари

Добави своя коментар