Много пътници на круизни кораби изживяват най-големия шок в живота си

  28 Април 2019, 13:48     0

Пътешествията на круизни кораби за някои са много освобождаващи – в открито море, далеч от дома. Но дори там има неща, които може, и такива, които не може да се правят. А каютите не са толкова усамотени, колкото си мислите.

На крузините кораби хората често се разпускат и се наслаждават с пълна сила на почивката си. Въпреки това и там действа определен етикет, към който туристите трябва да се придържат. Вашата каюта може да е вашето лично пространство по време на пътуването, но и там трябва да сте внимателни за поведението си.

Експертите от специализирания сайт “Cruise Critic” съставиха списък с неща, които не бива да си позволявате в каютата на круизен кораб.

Силно препоръчително е да сте внимателни колко шум вдигате с нещата, които правите в стаята си. „Всеизвестно е, че стените на каютите са много тънки и звукът преминава през тях доста лесно, особено през междинни врати и коридори“, посочват експертите.

Съседите могат да ви чуят, а вие едва ли бихте искали това. Но дори да нямате против да ви слушат, вдигането на шум се счита за нарушаване на етикета.

Освен това трябва да сте наясно и с нещо друго – балкона. Ако имате такъв, много е вероятно пътниците и персоналът да могат да виждат вътре в каютата. Златното правило е, че ако вие ги виждате, значи и те ви виждат.

„Много пътници на круизни кораби изживяват най-големия шок в живота си, когато излязат от банята чисто голи и осъзнаят, че гледат право в очите чистач, работник на пристанище или друг пътешественик (особено на речни круизи, където лодките спират една до друга“, напомнят експертите.

Също така никога не трябва да оставяте вратата на балкона отворена, независимо колко сте облечени. Топлият въздух, влизаш в кораба отвън, кара климатиците на кораба да работят повече и да хабят повече енергия. Отворената врата е твърде вероятно да задейства и алармата за дима. А може и да възникне течение, което да разхвърля всички вещи в каютата ви. /pochivka.blitz.bg

коментари

Добави своя коментар