Над 500 милиона са гледали ските от Банско

  27 Януари 2020, 17:02     2

Повече от 500 милиона зрители от Европа, Америка и Азия са гледали състезанията от Световната купа за жени в Банско през изминалия уикенд. Огромната аудитория се дължи и на факта, че състезанието у нас съвпада със състезанието за мъже от Кицбюел на пистата Шрайф и много от телевизиите правиха комбинирани предавания.

Състезанието бе излъчено по най-големите спортните канали като Eurosport и ESPN и отразено от световни издания като CNN, ESPN, Yahoo и много други.

Надпреварата в Банско е породила голям интерес в щатите, заради рядката победата на Микаела Шифрин в спускането, която е по-известна с уменията си в по-техническите дисциплини.

Няма друго състезание, което се провежда у нас и прави подобна реклама на страната. Прекрасното слънчево време, трудната писта и пълните трибуни в Банско създадоха атмосфера, която не отстъпваше много и на тази в Кицбюел.

„Срещу 1.2 млн.лв. държавна инвестиция и световна купа в Банско "залепена" за Кицбюел и Щрайф, около 500 милиона души са чули или видели позитивна новина от България този уикенд. Преди малко Банско се въртеше 3 минути на CNN и още 10 минути на CNN Sport с лице Микаела Шифрин. Колко струват само тези 13 минути нон-стоп отразяване? И кога в историята на тази държава се е случвало подобно де факто рекламно позитивно отразяване? Няма какво да се чудите, че в Марица изплува мъртва риба сред течения от отровна вода, че се внасят и горят какви ли не боклуци, че топлофикациите на консултанта Ковачки бълват катранено черен дим, че от дъжд на вятър София се равнява с Мумбай по качество на въздуха, че от нерекултивирани комунистически мини се просмукват отрови и радиация в питейни води, че водата в язовири изчезва "мистериозно" и общински и областни центрове са на режим на водата. Когато номер едно екологичен "проблем" в една държава са уж ските и някакъв лифт, всичко гореизброено се завъжда в мътната вода на лицемерие и наивност. И въпреки цялата простотия, този уикенд обиколихме света с добро.“

коментари

Добави своя коментар

Милен28.01.2020 г., 13:48 ч.

А на живо беше още по-хубаво, уникална атмосфера. Който не вярва да отиде в Банско на следващата Световна купа и сам ще се убеди.

Алина28.01.2020 г., 09:02 ч.

Броят на зрителите, които са гледали състезанията в Банско по цял свят наистина е внушителна. Нашата малка България определено има какво да покаже на света, а благодарение на стартовете от световната купа по ски за жени страната ни е станала известна по целия свят.