Най-красивите езера в света (снимки)

  10 Септември 2019, 13:12     0

Ако търсите спокойствието на природата, допълнено от невероятен пейзаж, значи езерата са вашата дестинация, пише Профит.

Всички краища на планетата предлагат поне по един забележително красив водоем от този тип.

Вижте изборът на Daily Mail измежду тях: 

Winnipesaukee, Ню Хемпшир, САЩ

Най-голямото от езерата на Ню Хампшър е истинското определение на очарованието на Нова Англия. Приключенски настроените могат да се отправят към 21-километровия водоем за уейкборд и водни ски, докато тези, които търсят по-релаксиращи занимания, имат възможност просто да се излежават на Weirs Beach.

Качете се на живописната железопътна линия, минаваща през района, или направете обиколка на селцана, включително Улфибро, за което се твърди, че е най-старият летен курорт в Америка. С 250-те си острова езерото също така е идеално за проучване с лодка или каяк.

Lago Nahuel Huapi, Аржентина

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fer Gatica (@fer.gt11) on

Разположено високо в едноименния национален парк, кристално чистите ледникови води на езерото са оградени с безкрайни плажове и заобиколени от извисяващите се Анди. Playa del Centanario е основното място за разхлада през лятото, въпреки че водата рядко надвишава 14 градуса и плуването е само за смелите.

Обиколките с каяк предлагат възможността да разгледате остров Centinela и да прекарате време в разклона Brazo Tristeza - едно от най-биоразнообразните му и недокоснати кътчета.

Като алтернатива, направета разходка до върха на Cerro Lopez за ненадмината гледка през водата.

Lac Sainte-Croix, ФранцияПрованс обикновено не извиква образи на топли лазурни води и извисяващи се варовикови скали. Но Lac Sainte-Croix предлага и двете в изобилие. Това изкуствено езеро от 1970 г. сега е убежище за тези, които обичат да прекарват ваканциите си във и по вода.

Електрически лодки могат да се наемат от източните му плажове, като любителите на водата могат да плават до Ждрелото на Вердон - най-дълбокото дефиле във Франция. До езерото се достига най-лесно по криволичещите пътища високо над дефилето, от които се разкриват прекрасни гледки надолу към долината.

Ruhondo, Руанда

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gardens for Health (GHI) (@gardens4health) on


В близост до границата с Уганда и заобиколена от върховете на вулканите Вирунга, това е една от най-невероятните забележителности на Руанда.

Запалените орнитолози ще намерят много птици, а гледката от бреговете му по изгрев слънце е удивителна. Районът е перфектната база за изследване на горилите в тропическите гори на националния парк.

Inari, ФинландияВисоко над Арктическия кръг във Финландска Лапландия, езерото се разпростира на площ от 1040 квадратни километра. Риболовците тук ще бъдат в стихията си - водите са препълнени със сьомга, щука и други.

Плувците пък могат да му се насладят през лятото .с обещанието за стопляща сауна, ако отседнат в някоя от летните къщи или хижи, нразположени по бреговете му. Районът е дом на саами - коренни финландци, които пламенно се гордеят със своето наследство.

{{page}

Bohinj, СловенияЕзерото Блед може и да е по-популярно, но пък Bohinj като че ли е малко по-красиво. Най-голямото езеро в Словения се намира в националния парк Триглав.

Пътешествениците могат да се опитат да изкачат връх Триглав, въпреки че най-вероятно желаещите да се отправят по пътеките край езерото - пеша или с планински велосипед, ще са повече. Не пропускайте водопада Савица или село Стара Фузина.

Hillier, Австралия
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nature (@nature) on


Разположено на Средния остров, край бреговете на Южна Австралия, това езеро е наистина невероятно. Казват, че розовият нюанс на водите му се получава от микроводорасли, въпреки че някои учени смятат, че може да се дължи на бактерии в неговите солни отлагания.

Яркият контраст със синьото на Тихия океан, точно през плажа с бял пясък, е удивителна гледка. Най-добре е да й се насладите от високо, на борда на самолет или хеликоптер.  

Maligne, КанадаИзвестно със своята лазурна вода, Malignе е най-живописното място в Канада. Разположено в рамките на национален парк, то предлага прекрасна гледка към Скалистите скали. Известната пътека Skyline тръгва от брега му, а на разположение са и по-леки маршрути.

Но внимавайте: гризли и кафяви мечки често се срещат в близката гора. 

Sun Moon, ТайванРазкошно, сладководно езеро, разположено в Централната планинска верига. То е дом на коренното население Тао. Заслужава си да сложите туристически ботуши и да проучите добре маркираните пътеки.

Lago d’Orta, ИталияКомо и Маджоре са по-известни, но Lago d'Orta е недооценен скъпоценен камък, място за мечтатели и любители на природата. Станете рано, за да хвърлите един поглед на мъглата, покриваща повърхността на езерото, и прекарайте сутринта в разглеждане на фотогеничното село Орта Сан Джулио.

Следобедите са най-добре прекарани във водата, в идеалния случай в разходка с лодка от Орта до Изола Сан Джулио - островче с вили.

Breitling See, Германия
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Kolkmann (@herrkolkmann) on


Breitling See, на 90 минути западно от Берлин, е едно от повече от 3000-те езера в района на Бранденбург. Тъмната гора, която покрива бреговете му, има отлични колоездачни пътеки, чакащи проучване от отправилите се на еднодневна екскурзия извън столицата.

Река Хавел се влива в езерото,  а плувците ще намерят изобилие от съмишленици през лятото, както и местни жители, разбиващи леда, за да поплуват през зимата.

/profit.bg

коментари

Добави своя коментар