Най-предпочитаните дестинации в Европа

  18 Септември 2019, 18:19     643      0

Септември може и да е първият есенен месец, но ако не сте почитател на жълтите премени на дърветата и ранното стъмване, все още има много места в Европа, пътуване до които ще ви помогне да удължите лятото.

Ето някои от най-добрите места за улавяне на последните слънчеви лъчи тази есен, подбрани от вестник Independent:

Тинос, Гърция
Средна температура през септември: 23 градуса

Гърция е истински монополист, когато става въпрос за късно лятно слънце, при това с основателна причина. След като училищните ваканции и почивките на тълпите приключат, както континенталните плажове, така и много острови се превръщат в най-добрата есенна дестинация, като температурите обикновено се движат около 25-те градуса.

Малкият цикладски остров Тинос, който се е сгушил уютно до популярния си по-голям събрат Миконос, и през септември приветства лятото. Той е обичан и заради богатото си кулинарно наследство.

Тулуза, Франция
Средна температура през септември: 19 градуса

Този град в Югозападна Франция получава повече от 2000 часа слънчево греене годишно. И за разлика от по-бляскавите си югоизточни колеги, Тулуза запазва своето забавно студентско настроение, подпомогната от ниските цени на храни и напитки.

Тази година се навършват 50 години от излитането на първия търговски полет с Concorde от Тулуза, която е дом на европейския производител на самолети Airbus.

Сплит, Хърватия
Средна температура през септември: 21 градуса

Сплит е доста препълнен през най-пиковите летни месеци, но до есента тълпите започват да намаляват. Средновековният град с красивите площади и крайбрежната алея е добра отправна точка и до островите Корчула, Хвар и Брач, които поразяват със скалистите си заливи, искрящо синьото море и все още зелените хълмове и през октомври.

Порто, Португалия
Средна температура през септември: 19 градуса

Порто се къпе в слънце и през доста късната есен. От страната на река Дуро се намира квартал Ribeira с къщите си в цветовете на дъгата и множество забележителности, сред които Se do Porto и Bolsa Palace.

Майорка, Испания
Средна температура през септември: 21 градуса

Този испански остров може да се похвали с някои от най-красивите плажове в района и се наслаждава на топлото време и през есента благодарение на средиземноморския си климат.

На югоизток се намират някои от най-красивите заливи, които милостиво са останали до голяма степен неразкрити от туристите, например Cala Figuera, Cala Llombards и Cala Santanyi.

Валета, Малта
Средна температура през септември: 24 градуса

Столицата на Малта в пясъчен цвят и елегантност от 16 век е подходяща за посещения по всяко време на годината благодарение на печелившата комбинация от исторически чар (тя е обект от световното наследство на ЮНЕСКО) и истинско изобилие от заведения.

Посещение на обградената със златни листа катедрала "Сейнт Джон", построена от малтийските рицари, е задължително, както и екскурзия до съседния остров Гозо.

Фес, Мароко
Средна температура през септември: 24 градусаВъпреки че технически това не е Европа, все пак е доста близо. Забравете Маракеш, Фес - разположен в северната част на Мароко, е културна столица на страната. Той може да се похвали с най-голямата пешеходна зона в света, където 9 000 алеи се извиват сред дворци, джамии и оживени тълпи.

След разходката посетителите могат да изпробват способностите си в работилница по традиционни занаяти или да се отправят на гастрономическа обиколка с улична храна.

Сицилия, Италия
Средна температурап през септември: 21 градусаНай-големият остров в Средиземноморието, разположен в непосредствена близост до върха на италианския "ботуш," предлага плажове със златист пясък, на които все още можете да хранете тен през септември.

Сицилия е дом и на Етна - един от най-активните вулкани в Европа.

Тирана, Албания
Средна температура през септември: 21 градусаЕкспертите твърдят, че промяната на капитала на Албания през последните четири години е направо поразителна. Десетки кафенета, барове и ресторанти, както и магазини, покриват улиците и алеите на обновения квартал Блоку, предлагайки чудесна храна и напитки на невероятно ниски цени.

Главният площад Skanderbeg е преустроен в привлекателно пешеходно обществено пространство, на което в края на месеца се провеждат две големи събития: Международен панаир на изкуствата (26-29 септември) и Международен филмов фестивал (23-29 септември).

/profit.bg

 

 

коментари

Добави своя коментар