Най-скъпите градове за живот в света

  09 Юли 2019, 12:38     745      0

Животът е скъп навсякъде. Някои места обаче са по-скъпи от други.

Според годишната оценка на Economist Intelligence Unit три са градовете, в които животът излиза най-солено. Изследването сравнява разноските за храна, напитки, транспорт, наем и битови сметки в над 100 града в цял свят, пише profit.bg.

Някои от градовете по света изпъкват по скъпотия на фона на останалите. Разбира се, заплатите там са по-високи, но това е единственият начин да се оцелее на фона на високите цени.

Най-скъпите градове през 2019 г.:

10. Тел Авив, Израел
Тел Авив е единственият град в Средния изток, който влиза в тази класация. Преди пет години той заемаше 28 място. Животът на това място става все по-скъп. Според проучване транспортните разходи в Тел Авив са с 64% по-високи спрямо тези в Ню Йорк.

9. Ню Йорк, САЩ
И като заговорихме за Ню Йорк, наемът на апартамент с две спални тук струва 2500 долара. Любопитен факт е, че сметките за отопление, вода, електричество и паркиране в Голямата ябълка са около 145 долара - с няколко долара по-малко, отколкото е средният показател за САЩ.

8. Копенхаген, Дания
Копенхаген заема осмата позиция заради изключително високите разходи за обществен транспорт и здравеопазване. Забавления и жилищни въпроси също е сред категориите, които излизат солено.

7. Сеул, Южна Корея
Според Numbeo животът в Южна Корея е почти с 6% по-скъп, отколкото в САЩ като цяло. Сеул през 2014 г. беше на 50 място по скъп живот. Пет години по-късно вече е в топ 10.

6. Осака, Япония  
Япония е една от най-скъпите за живот страни. Ако решите да се преместите там, имайте предвид сериозните разходи. Една от причините за високите цени е фактът, че това е островна държава.

5. Женева, Швейцария
Швейцария е единствената страна, която участва в класацията с два града. Наемите тук са по-високи, отколкото в Париж и Ню Йорк.

 

4. Цюрих, Швейцария
Цюрих е един от най-скъпите градове в Европа. Сериозни са разходите за медицина, хранене и таксита. По-скъпо е, отколкото в Лондон или Брюксел. Въпреки това 24% от хората, живеещи в него, са чужденци.

3. Париж, Франция
Романтика и любов. Ако решите да живеете в Париж, донесете си доста пачки. Френската столица е също толкова сериозна инвестиция, колкото Сингапур и Хонконг.

2. Хонконг, Китай
Хонконг – спира дъха ви и продънва джоба ви. Уверете се, че имате непрекъснат приток на пари и то в огромни размери, ако решите да заживеете на това местенце.

1. Сингапур, Малайзия  
Най-накрая стигнахме и до първото място. Добре дошли в Сингапур! Надяваме се, че сте се запознали с ценовата политика тук. Направо ще ви одере кожата. Животът постоянно поскъпва, което се дължи на растежа на икономиката.

 

 

 

коментари

Добави своя коментар