Необичайни закони в Швейцария

  24 Октомври 2019, 12:08     0

Швейцария е една  от страните с най-висок стандарт на живот, но в същото време там има нереално високи цени и странни закони. Някои от нещата, за които дори не мислим в ежедневието, са строго регламентирани там.


Например, жителите на Швейцария са буквално обсебени от тишината и за всеки шум там те веднага се обаждат в полицията или пишат жалби до собственика на къщата, ако става въпрос за жилище под наем.

А желанието за тишина е толкова силно, че през нощта местните жители, например, дори не могат да вземат душ. В крайна сметка, капки вода, попадащи върху повърхността на ваната или кабината, ще вдигнат много шум за съседите отдолу. Следователно, от 10 вечерта, в Швейцария не се препоръчва да вземате душ.

Но още по-странно е, че пускането на водата в  тоалетната след 22 вечерта също не се препоръчва по същите причини -шум.

Разбира се, това не е престъпление, но ако съседите не го харесат, може да се оплачат в полицията и ще бъдат прави от гледна точка на закона.

Всичко това обаче бледнее преди препоръката на мъжете дори да ходят по малка нужда, докато са в домовете си.

сметка, силната струя може да събуди съседите отдолу! Въпреки че тази препоръка е с повече хигиеничен характер, тъй като като го правят прави, е по-възможно да пръскат капки.

Разбира се, в баровете и заведенията за хранене мъжете ходят до тоалетната и прави, но у дома се препоръчва да го правят седнали. И все пак едва ли някой ще дотича до къщата им, за да види как точно се прави всичко това. Ето как този закон е трудно да бъде спазван. /pochivka.blitz.bg

коментари

Добави своя коментар