Оферти

Фестивал на светлината в Прага, самолет (15.10-18.10.20)

   
Фестивал на светлината в Прага, самолет (15.10-18.10.20)

ЕСЕН В ЗЛАТНА ПРАГА - ФЕСТИВАЛ НА СВЕТЛИНАТА
ГРАБНИ СИ ВДЪХНОВЕНИЕ!

самолетна екскурзия с обслужване на български език
Дата: 15.10.-18.10.2020
4 дни/ 3 нощувки

Меката светлина, променяща цветовете от медено жълто до кадифено кафяво, златните отражения на готическите и барокови сгради и на статуите по Карловия мост по изгрев и залез, очарователните тихи калдъръмени улички с жълт килим от листа - всичко това прави есента най-доброто време за пътешествие до Прага.


ФЕСТИВАЛ НА СВЕТЛИНАТА В ПРАГА
ПОТВЪРДЕНО СЪБИТИЕ, ПРОВЕЖДА СЕ НА ОТКРИТО В ПЕРИОДА ОТ 15.10. ДО 18.10.2020

От 15.10. до 18.10.2020 Прага отново ще бъде домакин на атрактивния ежегоден Фестивал на светлината, наречен SIGNAL PRAGUE. Тазгодишната тема беше обявена много преди да се случат извънредните събития - "Plan B". Имаме удоволствието да съобщим, че фестивалът е потвърден като събитие и ще се състои на планираните дати! И сега, повече от всякога, името много му отива - "Plan B"! Напълно осъзнавайки нетипичната ситуация, организаторите обмислиха всички възможности, консултираха се с експерти и с епидемиолози за целия процес на организация и се подготвиха с всички необходими превантивни мерки, които да гарантират безопасността на посетителите. Всички съпътстващи събития и арт инсталации ще са изцяло на открито! От 15 до 18 октомври съвременното визуално изкуство ще следва по улиците на Прага първоначално планираните си теми (свързани с изменението на климата, с горещите екологични проблеми и с утопичните сценарии за далечното бъдеще), но и план Б! Участващите артисти ще се заиграят с теми, свързани с изобретателността и човешката творческа адаптивност! PRAGUE Signal Festival 2020 - "Plan B" - очакваме го още по- креативен, по-гъвкав и по-приключенски! Ще имаме грижата и при интерес, ще покажем маршрутите, които всяка година предлагат различна гледна точка към прекрасната Прага!

 

Акценти:
❤ четиридневният фестивал на светлинното изкуство и новите технологии "SIGNAL PRAGUE" се провежда в продължение на 4 вечери - от 15.10 до 18.10, в които дизайнери и артисти разгръщат въображението си на тема "Plan B" и ще осветят тайни и не толкова тайна кътчета на Прага, включително и някои по-известни исторически забележителности; Ако не сте любители на този тип изкуство, нощната атракция просто ще Ви покаже Прага в още по-магична светлина и ще успее да Ви "заведе" до места, които никой друг наш гост не е успял да види в рамките на четиридневен престой. Трябва само да последвате специалните маршрути на фестивала!
❤ пътуването до Прага се осъществява с директен полет с кратка продължителност и с много удобно полетно разписание (заминаваме в 10:15 ч. на 15-ти октомври от Терминал 2 на летище София)
❤ настаняването в Прага е в хотел ibis Wenceslas Square 3* (традиционният ни хотел е много удобно разположен на пешеходно разстояние от Вацлавски площад, който граничи със Стария Град)
❤ за всички гости сме подготвили два изключително интересни пешеходни маршрута в Прага (в първия ден от програмата - веднага след пристигането и на втория ден - до обяд), водени от местния ни екскурзовод на български език; фокусът по време на разходките в Прага е върху историята и културата, видими чрез забележителната историческа архитектура, но през призмата на интересни практически съвети и креативни идеи за свободното време - за музеите, църквите, галериите, тайните места на Прага, но и още за хората, за храната, за музиката и разбира се, за бирата! Така за гостите ни остава възможността, в рамките на свободното време в Прага - оставащите почти два пълни дни, да си грабнат истинска идея за вдъхновение!
❤ на разположение на групата ще бъде и опитен водач, който пътува заедно с гостите ни още от България и ще осигури 24-часова асистенция на български език в Прага

 

 

ВАЖНО!
 В седмицата преди заминаването туристите ще получат травел пакет, в който освен всички необходими документи за пътуването си и телефон за връзка с водача на групата, те ще намерят и подробни указания относно всичко важно, с което трябва да бъдат запознати по време на пътуването си! Към 19.09.2020 няма ограничения за туристически пътувания до Чехия (нито от страна на Чехия, нито от страна на България - български граждани влизат в страните без изискване за карантина и без изискване за представяне на направен PCR тест); В Прага се изисква носене на маски в градски транспорт и на затворени обществени места.
 Превозвачът ни - България Ер, спазва най-строги противоепидемични мерки по време на полетите си до Прага. Въздухът в самолетите се обновява напълно и непрестанно през двигателите - на всеки 2-3 минути, което на практика означава, че в самолета въздухът е същият като този в открити пространства. Качеството на въздуха в самолетите на България Еър се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път. Изисква се носене на маска по време на полета!
 Хотелите под бранда ibis - част от веригата хотели Accor, спазват отговорни мерки за безопасност и хигиена, с които можете да се запознаете на следния ЛИНК
 Автобусите, които осъществяват трансферите и вътрешните турове по програмата, са лицензирани и спазват всички противоепидемични мерки.
 Пешеходните турове се осъществяват с аудиосистема с индивидуални слушалки за еднократна употреба

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати