Турагенции

Германският туроператор Alltours планира два пъти повече чартъри до България догодина

   
Германският туроператор Alltours планира два пъти повече чартъри до България догодина

Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща с Александър Вреде, директор договаряне на германския туроператор Alltours - втория по големина туроператор във ФРГ. В разговора участва и Венцислав Танчев, собственик на туроператора Suntours, представител за България на Alltours.
Вицепремиерът Николова подчерта, че в условия на пандемия от К-19 българското правителство и Министерството на туризма предприеха спешни мерки и продължават да полагат необходимите усилия за безпроблемното пребиваване на германските гости. Прилагаме всички санитарно-хигиенни и профилактични изисквания, които да гарантират България като сигурна и здравословна дестинация. В резултат издадените от немските власти „предупреждения за пътуване“ на германски туристи за областите Добрич и Варна отпаднаха. Всички места за настаняване и развлечение са под много строг санитарен контрол срещу разпространението на COVID-19. България е на 26-о място по заболеваемост от вируса в Европа. Освен това страната е сред туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp) от Световния съвет за пътувания и туризъм. Предвид значението на немския пазар, бих искала да ви информирам, че в момента се реализират няколко рекламни кампании, насочени към Германия по различни комуникационни канали, акцентира министърът.
Александър Вреде поздрави министъра и нейния екип за активната работа, благодарение на която България е една от малкото дестинации, посетена от германските туристи през кризата. Той обърна внимание, че започва нормалният ритъм за записвания за сезон 2021 от ноември до януари и сега е моментът България да покаже предимствата си като интересен и сигурен за здравето маршрут. За следващата година планираме два пъти повече чартъри, съобщи още той и подчерта, че резервации за следващата година ще се правят в хотели, спазващи стриктно санитарните предписания.
Представителят на Alltours за България Венцислав Танчев също апелира мерките, и специално носенето на маски, да се изпълнява точно от всички, за да може германските гости да се чувстват сигурно.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати