Новини

Любомир Попйорданов: Надявам се да изчезнат хотели в Слънчев бряг в COVID кризата

   
Любомир Попйорданов: Надявам се да изчезнат хотели в Слънчев бряг в COVID кризата

Любомир Попйорданов: Надявам се да изчезнат хотели в Слънчев бряг в COVID кризата
 
COVID-19 кризата ще доведе до изчезването на хотели в България. Това обяви Любомир Попйорданов, председател на Асоциация "Планини и хора" и собственик на туроператора "Одисея ин" по време на конференцията на Travel Academy, която се провежда в хотел "Хаят" в София. "Надявам се да изчезнат хотели в Слънчев бряг и да бъдат разрушени, както се случи в други дестинации", заяви Попйорданов. Той прогнозира още, че вероятно ще изчезнат туроператори, туристически агенти, екскурзоводи, превозвачи и др. дейности. Трябва да мислим да променим бизнеса и той да стане по-устойчив. Трябва да гледаме напред, подчерта Попйорданов. Неговата компанията "Одисея ин" отчита 92% спад от началото на пандемията. По принцип посреща туристи от САЩ, Япония, Австралия и др. дестинации.
България трябва да развива приключенския туризъм като велотуризма, конен туризъм, пешеходен туризъм и др., смята Димитър Попов, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и собственик на "Пенгуин травел". Според него преди кризата в световен мащаб приключенският туризъм е бележил ръст от 30%. Докато България изостава с липсата на стратегия, маркетинг, реклама за този вид туризъм, който е най-перспективният в момента, допълни той. Поляци и французи идват сега в пандемията всеки уикенд на конен туризъм в страната.
Елеонора Йосифова, председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) посочи, че българите са започнали да пътуват в пандемията до планините и селата. Има изключително търсене на зелените къщи.
 
 
Интервю с Любомир Попйорданов пред Travelnews
 
 
Мирослав Иванов
 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати