Транспорт

Катар еъруейз лети от днес отново до София

   
 Катар еъруейз лети от днес отново до София

Qatar Airways възобновява полетите си от София през Букурещ. Модерен и икономичен по отношение на горивото Airbus A320 ще оперира 3 полета седмично. Първият е на 16 октомври 2020г. Пътуващите ще могат да се възползват и от линията София – Букурещ.

Qatar Airways обяви въpстановяването на полетите си от София. 100-ната по ред възстановена за авиокомпанията дестинация, ще бъде обслужвана от модерен и високо ефективен в разхода на гориво Airbus A320 с 12 трансформиращи се в легла кресла в Бизнес класа и 120 икономична класа места.

3 седмични полета София – Доха с междинно кацане в Букурещ, стартират от днес 16 октомври, след дълго очаквано вдигане на забраната за полетите от румънските власти. С добавянето на София и Букурещ, авиокомпанията ще има възстановена мрежа от 100 дестинации и 700 полета седмично до шест континента.

Националният превозвач на Катар има сериозни позиции на нашия пазар с редовни полети по линията София– Доха вече 9 години (първият редовен пътнически полет беше осъществен на 14 септември 2011 г.

Мениджърът на Qatar Airways за Югоизточна Европа, Ферит Аксун, каза: “Щастливи сме да възстановим полетите си до София и да имаме възможността да посрещнем българските пътешественици отново на борда на нашите самолет. Пътуващите могат отново да се насладят на несравнимо изживяване на борда и да достигнат до 100 дестинации, които в момента авиокомпанията оперира през Най-доброто летище в Близкия Изток – Международно Летище Хамад.

Qatar Airways не прекъсна полетите си по време на пандемията по линиите, които позволяваха това.
С над два милиона превозени пътници, всички те нуждаещи се да се приберат при семействата си в изключително несигурните последни месеци, авиокомпанията е най-големият и най-опитният според статистиките на Международната асоциация за въздушен превоз авиопревозвач.”

В процес на оперирането през тези няколко месеца, авиокомпанията въведе най-съвременните мерки за безопасност и хигиена, за да запази здравето на пътуващите и работещите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати