Новини

Турция е приела най-много туристи през лятото

   
Турция е приела най-много туристи през лятото
  google

Председателят на Съюза на туристическите агенции на Турция (TURSAB) Фируз Багликая заяви, че Турция е средиземноморската държава, която е приела най-много туристи през тази година по време на пандемията.

Багликая обясни за Анадолската агенция, че първоначално са дошли много британски туристи, но след това са намалели. В него се посочва обаче, че броят на руските и украинските туристи е останал до края.

Броят на приетите туристи е много малък в сравнение с капацитета на Турция, но в някои райони е достатъчно, за да спаси сезона през месеците юли, август и септември.

„Нямаше много движение и във вътрешния туризъм. След празниците хората предпочитаха да посещават своите семейства и близки. Бутиковите хотели и къмпингите се оказаха предпочитани“, казва Багликая.

„Не може да се каже, че имахме добър сезон. Следващата година трябва да се очаква въз основа на медицинските разработки. Ако се намери ваксина, лекарство,бихме могли да продължим, където сме спрели. Ако този процес отнеме повече време, очакванията са за сезон като този“, казва Багликая.

Председателят на профсъюза уверява, че кампаниите за ранните резервации ще продължат. „Не знаем кога ще приключи тази пандемия. Очакваме значително увеличение на туризма, когато всичко приключи. На всички ни липсва свободно да ходим на почивка”, добавя председателят на Съюза.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати