Турагенции

Два туроператора пускат директни чартъри до Малдивите

   
Два туроператора пускат директни чартъри до Малдивите

Туроператорите “Аква тур БГ” и “Онекс тур” пускат за първи път чартъри от България до Малдивите. Едната програма е за Коледа, а другата за Нова година, заяви за TravelNews Румяна Юксел, управител на “Аква тур БГ”. Полетите ще бъдат изпълнявани от новата българска авиокомпания Gulliv Air с нейния самолет Airbus A330-200, който може да лети на далечни разстояния без зареждане, разполага с три салона и общо 320 места. Пътят от София до столицата Мале е 8 часа. “Интересът е много голям и записванията вървят. Притесняват ни увеличените случаи с коронавирус в България, защото хората започват да се притесняват да пътуват”, коментира Юксел.

Цените за Коледа започват от 999 евро на човек при 5 нощувки със закуски в 3-звезден хотел, самолетен билет и трансфери на място, като достигат до 3000 евро в зависимост от хотела и базата на изхранване. Датата на отпътуване е 23 декември 2020 г. За Нова година стартират от 1244 евро на човек, като се тръгва на 29 декември 2020 г. Румяна Юксел посочи, че новогодишната програма е по-търсена, защото се записват групи и семейства да празнуват заедно.

Сред туроператори и туристически агенти има силно брожение и притеснение за осъществяването на двете чартърни програми до Малдивите. “Притесненията им идват, защото те са блокирали и купили места по редовните линии, като не могат да съберат хора. Програмите ще се осъществят при минимум 150 човека за полет”, обясни Румяна Юксел. От “Аква тур БГ” изискват депозит между 300 и 500 евро за резервация на човек, който ще бъде върнат до 7 дни ако пътуването бъде сторнирано от компанията или бъдат затворени граници. Юксел каза, че хората трябва да знаят, че ако сами се откажат от екскурзията ще загубят депозита си или цялата сума. Това се записва в договора между туроператора и клиента. Същото важи дори и при положителен тест от COVID-19 преди тръгване.

Затова тя препоръчва на туристите да си правят застраховка “Отмяна на пътуване” с COVID покритие. Малдивите изискват отрицателен тест за влизане в страната, който трябва да е направен 96 часа преди тръгването. При завръщането в България също се изисква отрицателен PCR тест. Някои ризорти на Малдивите ще предлагат такъв на място, обясни още Румяна Юксел. Самият туроператор преди 2 дни е подновил застраховката си отговорност с покритие за 1.6 млн. лв.

“Аква тур БГ” е създадена преди 16 години. Специализирана е в изпращането на български туристи в Турция, Египет и на екзотични дестинации до Сейшелски острови, Малдиви, о-в Бали, Виетнам, Тайланд, Мавриций, Куба, Мексико и Доминиканска Република. Компанията е представител на руския туроператор “Пегас туристик” у нас, с който водят туристи в нашите курорти.

“Онекс тур” е създадена през 2013 г. и е специализирана в организирането на екскурзии до близка Турция, Мароко, Египет и Русия.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати