Турагенции

Британският Кристал холидейз вероятно ще анулира ски ваканциите до България

   
Британският Кристал холидейз вероятно ще анулира ски ваканциите до България

Един от най-големите туроператори за зимен туризъм във Великобритания - "Кристал холидейз" (Crystal holidays) вероятно ще прекрати ски програмите си за предстоящия сезон, съобщи компанията в прессъобщение, пише специализираният сайт skipedia.co.uk. Туроператорът е част от концерна TUI. „Кристал холидейз" няма да извършва почивки в курорти, където е известно, че клиентите ще трябва да се самоизолират или поставят под карантина, когато стигнат там или когато се приберат у дома“, се казва в прессъобщението. Въз основа на действащите карантинни разпоредби, това означава, че през сезона 2020/21, туроператорът няма да работи във Франция, Австрия, Италия, Швейцария, Андора, България, Канада и САЩ.
Според "Кристал холидейз" карантината от изброените страни е малко вероятно да отпадне. Великобритания продължава да изисква задължителна изолация от 14 дни при пристигане от България. 
„Ако правителственият съвет все още е да се поставят под карантина туристите при завръщане от някоя държава, ние няма да работим там, заяви Рут Бишоп, старши служител по връзки с медиите в TUI.„В момента все още имаме няколко месеца от началото на сезона, така че не отменяме почивките, тъй като правителствените съвети може да се променят. Надяваме се, че смешните карантинни правила ще отпаднат, като правителството на Обединеното кралство и създадената „Работна група за пътувания" да приеме програмата „Тестване и освобождаване“, която да започне да действа от  началото на декември", коментира още Бишоп. Туристическият сектор във Великобритания настоява за премахване на карантината и за въвеждане на пътувания само с отрицателен PCR тест.
Британският туроператор Jet2holidays наскоро също обяви, че няма да прави чартъри от Великобритания за зимния сезон до България. Причината е в рестрикциите, които се налагат за пътуванията в чужбина във връзка с пандемията от COVID-19. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова поиска отпадането на ограниченията за пътуващите от България към Обединеното кралство при среща с Роб Диксън, посланик на Великобритания и Северна Ирландия.
 
Мирослав Иванов


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати