Новини Събития

Първото виртуално туристическо изложение в България започва в сряда

   
Първото виртуално туристическо изложение в България започва в сряда

От 18 до 22 ноември 2020 г. започва първото HOLIDAY & SPA/Virtual Show в България, съобщи за TravelNews Вихра Огнянова, управител на организатора от „Прим Експо“. Събитието ще даде безплатен достъп на всеки желаещ да се запознае с най-актуалните туристически оферти, денонощно, от всяка точка на света, в безопасна среда, обясни тя. Изложението ще се провежда на сайта travelmarket.bg. Компаниите в сферата на туристическите услуги ще се „срещнат“ с клиентите си, ще продават в реално време от свой собствен брандиран щанд, ще се включат в каталога на изложението и ще се възползват от общата реклама на събитието.

Коледа, Нова година, 8-ми декември, за ски ваканции или релаксиращи СПА уикенди  - HOLIDAY&SPA/Virtual Show събира на едно място туроператори, хотели и къщи за гости, ски училища, заведения, спа и уелнес комплекси, които ще предложат своите актуални оферти на посетителите. За да осигурят максимално близко до реалното преживяване, организаторите от „Прим експо“ в партньорство с технологичната компания URBO, ще дадат възможност на всеки гост да влезе в лоби, да посети изложбена и конферентна зала, да разговаря в реално време с представители на всяка фирма изложител, да разгледа щандовете на изложителите и избира от техните предложения, без да напуска комфорта на дома си, в изключително лесна за използване среда и завладяващо интерактивно изживяване.

Във време на огромна промяна в индустрията на гостоприемството – иновациите в пътуванията се появяват по-бързо от всякога, за да отговорят на променящите се очаквания и поведение на потребителите, а безопасността на пътуването се превърна в най-важен фактор при избора на дестинация, подчерта Вихра Огнянова.

Участие са заявили туроператорите „Никона травел“, „Марбро турс“, Trips2go, курортът „Св. Константин и Елена“, хотели, общини и други. „Решихме да се включим в първото виртуално изложение в България, защото е модерно и се прави в цял свят. Наскоро по този начин се проведе World Travel Market в Лондон“, заяви Любомир Николов, организатор „Пътувания“ в „Никона травел“. Той очаква силен интерес към събитието и продуктите, които ще представят. Туроператорът ще предложи на първо място почивки в България, включително пакети с отстъпки за коледните и новогодишни празници. Специално ще наблегне на няколко луксозни винени тура, които организира. За чужбина ще представи last minute оферти за Нова година на Малдивите, Занзибар и Дубай. Същите дестинации ще ги има и за март и април, но се предлага още една дестинация - остров Мавриций ако отвори до тогава, посочи Николов.

По време на изложението HOLIDAY & SPA/Virtual Show е предвидено още виртуално студио под формата на конференция и презентации. Темите са:

  • Как да остане индустрията конкурентна и да гарантира рентабилността в дългосрочен план.
  • Защо технологиите ще играят все по-голяма роля при планирането на пътуванията, а хотелите ще трябва да прибегнат до най-новите технологични решения, за да помогнат на гостите да се чувстват в безопасност.
  • Как една дестинация се превръща в популярно и предпочитано място за отдих, защо днес местните храни, автентичните занаяти, защитените територии и отговорността към околната среда са също толкова важна част от туристическия продукт, колкото и местата за настаняване.
  • Дойде ли звездният час на гъвкавите решения – колко важни ще бъдат за туристите полиците за анулиране, възстановяване на суми или промяна на датите за престой.

ПРОГРАМА

18.11.2020 /сряда/

13:30

ДЕСТИНАЦИИТЕ – ВЪЗМОЖНОСТИ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА

Представители на български общини споделят успешни практики в маркетирането на дестинации и привличане на туристи

Министерство на туризма

Донка Михайлова, Кмет на Община Троян

Иво Маринов, Директор на ОП Туризъм - Столична Община

Владимир Ников, Община Велинград и Сдружение на хотелиери и ресторантьори Велинград и Западни Родопи

Радовеста Стюърт, Директор на Дирекция „Младежки дейности“, Община Бургас

Модератор: Наталия Малчева, журналист

 

19.11.2020 /четвъртък/

12:00

THINK GLOBAL, DO LOCAL!

ХОТЕЛИТЕ - ПРАКТИЧЕСКИ МОДЕЛИ ЗА АДАПТИРАНЕ В ПРОМЕНЯЩА СРЕДА

Людмила Маждракова - консултант на едни от най-успешните брандове в сферата на хотелиерството и туризма

Ивайло Кожухаров – основател и управляващ директор Hotel Experts BG

Светослав Георгиев – консултант „Упpавление на хотели”

Живко Иванов – диpеĸтоp „Упpавление на активи” в „Галакси Инвестмънт Гpyп”

Борислав Хаджиев – управител на One Boutique Hotel

 

14:00
ЩО Е ТО ИНФЛУЕНСЪР МАРКЕТИНГ И С КАКВО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЛЕЗЕН НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БИЗНЕС?

Валери Йорданова и Магдалена Александрова
Talent Media Bulgaria

 

20.11.2020 /петък/

11:00

Premier Tours

MYTE - our updated system: new supplier, new functions and new advantages!

Радостина Янева

12:00 

SABRE INTERNATIONAL /presentation/

13:00

РОЛЯТА НА ТЕХНОЛОГИИТЕ И ИНОВАЦИИТЕ В НОВАТА ТУРИСТИЧЕСКА РЕАЛНОСТ

Андрей Лилов – основател и управител на URBO

Елица Стоилова - основател и СЕО на чатбот агенция UMNI

Тодор Арабджиев – един от създателите на първия в света дигитален хотелски рецепционист EVA

Геновева Христова - LIGNA GROUP - The company is a specialist in Hotel refurbishment for a sizeable number of European Hotel Groups

Христо Шомов – International virtual reality production company VERICCO

Светослав Иванов - консултантска и маркетингова агенция ZANGADOR

ВЕЧЕРНО КИНО – Всяка вечер от 18:00
International Tour Film Fest Bulgaria „ON THE EAST COAST OF EUROPE“ 2020 Winners

ИЗЛОЖБА
HOLIDAY & SPA Virtual Show представя талантливи пътуващи фотографи, които ще споделят пленителните си снимки от различни прекрасни кътчета на България във виртуалния ни Art Hall през цялото време на изложението. Насладете се на красотата на България, за да пътувате и откривате нови изживявания в родината!

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати